Suudi Arabistan ve Mısır Yusuf el-Karadavi'yi terörist ilan etti

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, Dünya Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi'yi terör listesine aldı.

09-06-2017


4 Arap ülkesinin yayınladığı bildiriyle Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi terör listesine alındı.
 
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından yayınlanan bildiride Bahreyn'den 6, Katar'dan 5 ve Libya'dan bir kuruluşun yanı sıra Müslüman Kardeşler'in ruhani lideri olan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Mısırlı Yusuf el-Karadavi, Katar'da 2001-2013 yıllarında İçişleri Bakanlığı yapan Abdullah bin Halid Al Sani gibi isimlerin olduğu 59 kişi "terör listesi"ne alındı.
 
Ortak açıklamada, söz konusu 4 ülkenin, terör ve aşırılık ile mücadele, terörün finans kaynaklarının kurutulması, aşırı ideolojiler ile mücadele edilerek toplumun bunlardan arındırılması için yürütülen çalışmalarda Doha yönetiminin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediği öne sürüldü.
 
Açıklamada, ülkelerin ulusal güvenlikleri için terör örgütü üyelerinin ülkede barındırılmamasını hedefleyen 2013 ve 2014'te Riyad'da imzalanan anlaşmalar ile defalarca yapılan uyarıların Katar tarafından dikkate alınmadığı iddiası da ortaya atıldı.

Etiketler : #Suudi   #Arabistan   #ve   #Mısır   #Yusuf   #elKaradavi'yi   #terörist   #ilan   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN