Suriye’deki katliam Sakarya’da protesto edildi

Sakarya Adalet Girişimi 294. Hafta basın açıklamasında Suriye’de Beşar Esad yönetimi tarafından halkın katledilmesine tepki gösterildi

23-04-2011


İslam ve Hayat

Adalet ve Özgürlükler Platformu’nun bileşeni olarak eylemlerine devam eden Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 294 . hafta basın açıklamasını Suriye’de halka dönük katliamlarla Türkiye’de inanç ve ifade özgürlüğünün önündeki engellere ayırdı.

Platform adına Vahdet Vakfı Sakarya Şubesi’nin yaptığı açıklamada Suriye’de bir süredir devam eden gösterilerde halka karşı Beşar Esad yönetimi tarafından uygulanan şiddetle ilgili “Başta Suriye olmak üzere, halkına ateş açan, masum insanları katleden ülkelerin zalim yöneticilerini buradan telin ediyoruz. Filistin ve Gazze’de, Siyonist İsrail tarafından yıllardır masum halka karşı sürdürülen katliamlara sessiz kalan; gerek Amerika, gerekse Avrupa birliği ülkelerinden bu katliama katılan ülkeleri de aynı şekilde kınıyoruz ve İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) ve Arap Birliği Ülkelerini olaylara bigane kalmamaları konusunda kendilerini göreve davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

VİTTORİO İÇİN "İNSAN KALIN" DÖVİZLERİ TAŞINDI

Gazze’de karanlık bir komplo sonucu öldürülen insan hakları aktivisti Vittorio Arrigoni’nin “İnsan kalın” mesajını İngilizce ve Türkçe yazılı dövizlerde taşıyarak kendisini unutmayan Sakarya Adalet Girişimi, 394. Hafta açıklamasında inanç ve ifade özgürlüğüne ilişkin de şöyle denildi:

Gerek Türkiye’de, gerekse dünyada, önemli olaylar, önemli gelişmeler cereyan etmektedir. Seçim hareketliliğinin başladığı şu günlerde, gerek yeni anayasa düzenlemeleri, gerekse hak ve özgürlüklerin göndemi işgal ettiği Türkiye’de, her zaman olduğu gibi, yine hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması yönündeki taleplerimiz devam edecektir.

Bir taraftan “Kutlu Doğum Haftası” düzenleyerek Peygamber efendimiz (sav)’in hayatından övgüyle bahseden, diğer yandan Başörtüsü , düşünce ve inanç özgürlüklerine duyarsız kalan Parti mensublarının, bu konuları seçim malzemesi olarak kullandıklarını müşahede etmekteyiz.
Hiç de etik olmayan bu tür düşünce ve uygulamalardan vazgeçilerek bu sorunlara acil çözümler üretilmelidir.

Hak ve özgürlükler hiç bir şekilde engellenemez ve seçim malzemesi olarak kullanılamaz. Böylesi bir duruma asla razı olmayacağımızı ve kesin bir tavırla karşı çıkacağımızı bildiririz."


 

Etiketler : #Suriye’deki   #katliam   #Sakarya’da   #protesto   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN