Suriye tezkeresi Meclis'ten geçti

Hükümete, Kuzey Irak'ın yanısıra Suriye'ye de operasyonlar düzenlemesine yetki veren tezkere 320 oyla TBMM'de kabul edildi.

04-10-2012


Suriye tezkeresi TBMM'de yapılan oylamada kabul edildi. Tezkerenin 320 oyla kabul edildiği belirtiliyor. Tezkereyle birlikte Türkiye Kuzey Irak'tan sonra Suriye'de de operasyonlar düzenleyebilir.
 
CHP VE BDP RED OYU KULLANDI
 
CHP ve BDP'nin hayır oyu verdiği Suriye tezkeresinde 129 red oyu çıktı.
Ak Partililer, tezkereyle ilgili olarak "Kimseyle savaşacak niyetimiz yok. Bu sadece caydırıcı olması için alınması gereken bir karar" diye açıklamalarda bulunmuştu.
Tezkereyle ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'ndaki gizli oturumun sona ermesinden sonra yapılan açıklamalardan bazıları şöyle:
 
İLK AÇIKLAMA BEŞİR ATALAY'DAN
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, konuyla ilgili olarak  yaptığı konuşmada, "hayırlı olsun, gayet güzel bir görüşme oldu, verimli bir görüşme oldu. Türkiye'nin bu konuda uluslar arası camiayla birlikte hareket etmek önceliği. NATO ve BM bu konu üzerine dikkatlice eğildiler bizim girişimlerimiz sonucu." dedi.
Tezkerenin caydırıcılık özelliğinin olduğunu belirten Atala, bunun bu şekilde görülmesi gerektiğini söyledi.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU: MESAJIMIZ ALINMIŞTIR
 
Konuyla ilgili bir başka açıklama da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, tezkereyle birlikte Türkiye'nin mesajının her halükarda net olarak alındığını söyledi.
 
CANİKLİ: KASITLI OLABİLİR
 
Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akçakale'ye düşen top mermisinin bilinçli bir şekilde organize edildiği yönünde kendilerinde bir kanı olduğunu söyledi.
 
CHP: BİLMEDİĞİMİZ ŞEY SÖYLEMEDİLER
 
Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak Meclis oturumundan sonra yaptığı konuşmada Davutoğlu'nun kendilerine verdiği bilgilerin gazetelerde yazılanlardan farklı olmadığını söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bilmediğimiz şeyler söylemediler. On yıl sonra bu toplantının natları açıklandığında bu toplantının içeriğini ne kadar boş olduğunu göreceksiniz.
 
(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suriye   #tezkeresi   #Meclis'ten   #geçti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN