Suriye rejimi son iki günde 192 mazlumu katletti

İran ve Rusya’nın desteğiyle saldırılarını sürdüren Esed rejimi son iki günde 192 kişiyi katletti. Katledilen mazlumların 24’ü çocuk, 18’i kadın.

29-01-2016


Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin katliamları kesintisiz sürüyor. Rusya’nın son günlerde yerleşim yerlerine yönelik yoğunlaştırdığı bombardıman sebebiyle kitlesel kıyımların yaşandığı Suriye’de ölü sayısı gittikçe büyüyor.

Suriye’nin tüm bölgesinde karadan ve havadan saldırılarını kesintisiz sürdüren İran ve Rusya destekli Esed rejimi 27 Ocak Çarşamba günü 118 kişiyi, 28 Ocak Perşembe günü ise 74 kişiyi katletti. Böylelikle son iki günde 192 kişi saldırılarda hayatını kaybetmiş oldu.

Katledilen mazlumların 24’ünün çocuk, 18’inin de kadın olduğu tespit edildi.

Esed rejiminin karadan ilerleyebilmesi için muhaliflerin kontrolü altındaki yerleşim bölgelerine hava saldırıları düzenleyen Rus uçakları önceki gün Deyr ez-Zor’un Mheimida ve Hseinia köylerinde 52 sivilin, dün de İdlib’in Kafar Takharim bölgesinde 20 sivilin ölümüne yol açtı. Rusya’nın Deyr ez-Zor köylerine yönelik katliamları dün de devam etti.

Ölü sayısı hakkında günlük rapor yayınlayan Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verilerine göre son iki günde Deyr ez-Zor’da 65, Halep’te 55, İdlib’de 22, Şam kırsalında 17, Humus’ta 17, Hama’da 11, Dera’da 4, Kuneytra’da 1 kişi saldırılarda can verdi.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye   #rejimi   #son   #iki   #günde   #192   #mazlumu   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN