Suriye rejimi Hamza El-Hatib'i böyle katletmiş

Zaman el-Vasl sitesi Suriye'deki halk ayaklanmasının ilk günlerinde Esed rejiminin görevlilerince işkence edilerek katledilen ve ayaklanmanın sembol isimleri haline gelen 13 yaşındaki Hamza el-Hatib ve 15 yaşındaki Tamer eş-Şarey’in tüyler ürperten fotoğraflarına ulaştı.

28-03-2015


Rejimin işkencehanelerinde katledilen insanların görüntülerinden oluşan 55 bin fotoğraf arasında yer alan bu fotoğraflar aşağılık Baas rejiminin gözü dönmüşlüğünü ortaya koymakta.
 
Deralı Hamza sadece gösteriye katıldığı için gözaltına alınıp katledilmiş, cesedi ailesine doğrudan gömülmek üzere teslim edilmiş fakat halk müdahale ederek cesedi, gömüldüğü mezardan çıkarınca işkence görmüş olduğu ortaya çıkmıştı.
 
Hamza’nın fotoğrafları, geçtiğimiz yıl BM’de gündeme gelen 11 bin kişiye ait 55 bin fotoğraf karesinden oluşan işkence fotoğraflarının arasında bulundu. Fotoğraflarda vücudunun çeşitli yerlerinde kurşun yaraları görülen Hamza’nın penisinin kesildiği de görülmekte.
 
Tamer’in fotoğraflarından ise çenesine aldığı darbeyle dişlerinin kırıldığı görülmekte.
 
Sezar kod adlı rejim görevlisinin çektiği fotoğrafları sızdırması ile gündeme gelen işkence fotoğrafları karşısında dünya susmuş, Beşşar rejimi ise pişkince bu resimlerin nerede çekildiklerinin belli olmadığı yalanına sarılmıştı. 
 
Yaklaşık 70 bin kişinin akıbetinin meçhul olduğu Suriye cezaevlerinde 2.630 kişinin işkence sonucu öldürüldüğü tespit edilmiş durumda.
 
 
 
 
(Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye   #rejimi   #Hamza   #ElHatib'i   #böyle   #katletmiş   
YORUMLAR
  • Ebu muhammed   06-02-2021 03:51

    Yarabbi elimizi semaya açtık sana yalvarıyoruz, bu mazlum bu masum çocuklara bu vahşeti yapanları ahirete bırakma, bu dünyada kahru perişan olsunlar, yarab o kahhar isminle bu canileri kahru perişan et. Amin

  • Muradi   28-03-2015 22:43

    Bu görüntüler karşısında söyleyecek söz bulmak imkansız gibi. Ancak aşağılık emperyalist güçlerin bölgeye yerleştirdiği diktatörlerin Firavunlar dönemini aratmadığı da bir gerçektir. Emperyalistler önce besledikleri diktatörleri değiştirirken de kuzu postuna bürünmeyi ve insan hakları! havarisi görünmeyi iyi beceriyorlar! Türkiye gibi uşaklarını da arkalarına alarak başlattıkları bu katliamlara müdahale etmek için de kendilerince uygun zamanı kolluyorlar. Yani olayları başlatırken de bitirirken de en kazançlı çıkacakları anı gözlüyorlar. Bunun için ölenlerin sayısının milyonlara ulaşması bile onlar için ancak istatistiki bir bilgi olarak kalacaktır.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN