Suriye en kanlı günlerinden birini daha yaşadı

Halep'te varil bombalı saldırılarda 34, ülke genelinde 96 mazlum katledildi.

28-04-2014


Esed'a bağlı ordu birliklerinin muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 23'ü çocuk, 96 kişinin katledildiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR), yapılan açıklamada, Esad güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, Halep'te 34, İdlib'de 15, Humus'ta 18, başkent Şam'ın banliyölerinde 10, Dera'da 8, Deyru'z Zor'da 4, Rakka, Kuneytra ve Hama'da ikişer ve Lazkiye'de 1 olmak üzere 96 kişinin katledildiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Mesekin Hananu, Haydariye, Muyesir ve Şeyh Nacar bölgesine varil bombalı saldırı düzenlediği, çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Şam'ın Duma, Muleyha, Cobar, Kabun ve Dareya banliyölerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ve saldırılarda onlarca evin hasar gördüğü ifade edildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin, ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda, arasında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grup mensubunu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

(AA)

Etiketler : #Suriye   #en   #kanlı   #günlerinden   #birini   #daha   #yaşadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN