Suriye devrimi laikleştiriliyor mu?

Suriye Ulusal Konseyi yeni yönetim kurulu ve iç yapılanmayı onayladı. Yeni yapıda ulusalcı ve liberallerden katılım arttı.

08-11-2012


Suriye Ulusal Konseyi, ''devrimci'' temsil oranının üçte bire yükseldiği, kadın temsil oranının en az yüzde 15 olarak belirlendiği yeni yapılanmayı onayladı.

SUK genel yönetiminin, Doha Kongresi'nin ikinci gününün sonunda kapalı oturumlarda tartıştığı yeni yönetim kurulu ve iç yapılanmayı onayladığı bildirildi. Konseyden yapılan açıklamada, yeni yapılanmada ''devrimci'' temsil oranının üçte bire yükseldiği belirtilerek, kadın temsil oranının en az yüzde 15 olarak belirlendiği ve SUK'a yeni katılımlar olduğu kaydedildi.

SUK Sekreteri Enes el-Abde, ''Konseye devrimci hareketten katılan üye sayısı artırıldı. Siyasi yelpaze olarak da genişledi, ulusalcılardan, liberallerden katılım arttı. Süryaniler ve Türkmenlerin katılımı da önemli'' dedi.

TÜRKİYE'NİN TUTUMU

Türk diplomatik kaynaklar ise Türkiye'nin Suriye krizinin başlangıcından bu yana Suriye halkının ve muhalefetin her kesimiyle görüştüğüne işaret etti.

Ankara'nın Katar'da devam eden Suriye muhalefetinin toplantısına diğer birçok ülke gibi bir heyetle katıldığını hatırlatan kaynaklar, toplantının sonucuna bağlı olarak Dışişleri Ahmet Davutoğlu'nun da toplantı sonuçlarının dünyaya ilan edileceği 8 Kasım'da Doha'ya gitme ihtimalinin bulunduğunu belirtti. 

(Kaynak: Press Medya)

Etiketler : #Suriye   #devrimi   #laikleştiriliyor   #mu?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN