Suriye'deki katliamlara Fatih Camii'nde protesto

Suriye’de devam eden katliamlar bugün İstanbul Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrası Suriye Halkı İle Dayanışma Platformu tarafından protesto edildi.

12-08-2011


Suriye’de devam eden katliamlar bugün İstanbul Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrası Suriye Halkı İle Dayanışma Platformu tarafından protesto edildi.

Suriye’de katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılınmasıyla başlayan eylem, Der’alı imam Şeyh Muti’nin yaptırdığı dua ile devam etti.

Özgür-Der, İHH, Mazlumder, Medeniyet Derneği, Araştırma Kültür Vakfı gibi çeşitli İslami kuruluşların desteklediği ve Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin yoğun katılım sağladığı eylemde Suriye’deki katliamlara son verilmesi çağrısında bulunan pankart ve dövizler taşındı.

Şeyh Muti Eylemdeydi

Suriye’de protestoların fitilinin yakıldığı Der’a’da Nisan ayında Beşşar Esed ile görüşen ekibin içinde yer alan Şeyh Muti, görüşmeden sonra sırtından kurşunlanmış ve Suriyeli muhaliflerin özverili çabaları sonrasında tedavi sonucu Ürdün’e kaçırılmıştı. Ürdün’den Türkiye’ye gelen Der’alı imam, yaptırdığı duanın yanı sıra bir de konuşma yaptı. Vücudundaki kurşunları hâlâ üzerinde taşıyan Şeyh Muti, Beşşar Esed’in aldatıcı kimliğine dikkat çekti ve Mavi Marmara gibi şanlı bir direniş sergileyen Türkiyeli Müslümanlardan Suriyeli kardeşlerine sahip çıkmalarını istedi. Suriye’de yaşanan zulüm ve zorbalıkları anlatan Şeyh Muti, Suriye’nin ölümüne direnmeye devam edeceğini ifade etti.

Eylemde İslami kuruluşlar ve Suriyeli Müslümanlar adına ortak basın bildirisini Suriyeli Dr. Halid Hocaoğlu okudu. Aşağıda tam metnini okuyabileceğininiz açıklamada özellikle Suriye'ye yönelik dış müdahalenin istenmediğini vurgu yapıldı.

“Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Katil Beşşar Suriye’den Defol!”, “Eş-Şa’b Yurid İskatun-Nizam!”, “Ya Hama Hurna Ma’ak İlel Mevt!”, “Allah Suriye Hurriyye u Bes!” vb. sloganların atıldığı eylemde sık sık tekbir getirildi.

“Yallah İrhal Ya Beşşar”

Eylem Suriye yönetimi tarafından şehit edilen Suriyeli muhalif şarkıcı İbrahim Kaşhuş’un “Yallah İrhal Ya Beşşar” şarkısının söylenmesiyle son buldu.

suriye-20110812_2.jpg

Dr. Halid Hocaoğlu'nun okuduğu basın bildirisi:

DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ CUMASI

Suriye halkı Arap baharının bir halkası olarak kendi özgür iradesi ile kendini yönetme isteği Suriye'yi 48 yıldır diktatörlükle yöneten Baas rejimi ile Esat ailesi tarafından bastırılmak istendi. Ancak başaramadı ve başaramayacaktır.

Rejim, Suriye'yi 15 Mart'tan bu yana kaosa sürükleme isteği ve arzusunun karşısında halk ülkesine sahip çıktı ve başından beri muhafaza ettiği sabrını rejimin bütün zorlamalarına rağmen kaybetmedi, başından beri belirlediği üç kırmızıçizgiye yaklaşmadı.

Sloganlarında “bir..bir..birdir, Suriye halkı birdir” diyerek mezhep, din ve ırk ayrımcılığına karşı olduğunu beyan etti. Rejimin kullandığı tank, top ve tüfek'e karşın çıplak göğüs göstererek rejime karşı silahlı ayaklanmaya karşı olduğunu da göstermiştir. Bu kadar şehit, yaralı ve tutuklu verdiği halde, ister Suriye'de ister dışında bütün yurtsever Suriyeliler tek ağızla yabancı ülkelerin askeri dış müdahalelerini istemediklerini bilakis kabul etmeyeceklerini açıkladılar.

Suriye'de bugüne “DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ ” ismi, beş aydır her Cuma'ya olduğu gibi bu Cuma'ya verildi.

Halk bu zalim rejime karşı 6 aya aşkın zamanda:

  • 3000'den fazla şehit verdi, 3000 şehit daha vermeye hazır ancak “Allah'tan başkasına DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ” diyor
  • 3000'e yakın kayıp verdi, daha fazlasını vermeye hazır ancak “DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ.”
  • Binlerce yaralı ve haksız şekilde tutuklu verdi, yine vermeye razı ancak “Allah'tan başkasına eğmeyeceğiz” diyor.

 Bu Rejimin Değişeceğine İnanmıyoruz.

Beşşara Verilen Fırsatlar Daha Çok Kan Dökülmesine Sebeb Olmaktadır. Bu Halk asla emperyalist Askeri Dış Müdahaleyi Kabul Etmeyecektir. Ama Uluslararası Toplum Suriye Halkına Karşı Sorumluluğunu Yerine Getirmeli, Beşşarın Kan Dökerek Sürdürdüğü İktidarı İle Diplomatik Ve Ticari İlşkiyi Kesmelidir. Hamada Katliam Yapan Beşşar Dışişleri Bakanı Davutoğlu İle Görüşme Yaparken Bile Suriye Askerleri Der i Zor Ve İdlibi Bombalıyordu. Son Olarak Türk Medyasının Hama Ya Girmesi Tamamen Suriye İstihbaratının Dünyayı Kandırma Politikasından İbarettir. Sokaklarda Dükkanlar Kapalı İnsanlar Evlerinden Dışarı Çıkamıyorken. Tercümanlar Suriye İstihbarat Görevlilerinden Oluşmuştur. Tanklar Çekildi Fakat Nereye Hamanın Arka Sokalarına. Bir Tek Gazeteci Hama Halkı İle Konuşamamıştır. Halk Kime Güvenip de Yaşadığı Katliamı Anlatsın. Beşşar Esat Oyununu Oynamaya Devam Ediyor. Verilen Her Fırsat Daha Çok Suriyelinin Kanını Akıtmaya Sebep Olacaktır.

Suriye'de akan kanın bir an önce durması, halk'ın arzu ettiği özgürlüğe hemen kavuşması için herkes'ten ve bilhassa Türkiye halkı ve hükümetin'den insiyatif kullanarak yardımcı olmalarını bekliyor ve arzuluyoruz.

SURİYE HALKI İLE DAYANIŞMA PLATFORMU

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'deki   #katliamlara   #Fatih   #Camii'nde   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN