Suriye'de yine katliam üstüne katliam

Esed güçlerinin aralıksız süren saldırıları sonucunda dün 16’sı çocuk, 11’i kadın 159 Suriyeli katledildi.

18-01-2013


Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri 17.01.2013 tarihinde Suriye genelinde Esed güçlerinin saldırılarında 159 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Katledilenlerin 16’sı çocuk, 11’i kadın…

69 kişi Şam ve kırsalında (bunların 14'ü el-Huseyniye kampında yaşayan Filistinli mülteciler), 26 kişi Halep’te, 20 kişi Hama’da, 13 kişi Humus’ta, 12 kişi Deyr ez-Zor’da, 8 kişi Dera’da, 5 kişi İdlip’te, 4 kişi Suveyda’da, 1’er kişi Haseke ve Rakka’da katledildi.

suriyeli-kiz-cocugu_syria-children.jpg

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise Humus'ta 1.500 nüfuslu Haseviye köyünde önceki gün ''13 aileden aralarında çok sayıda çocuk ve kadınların da bulunduğu 91 kişinin rejime bağlı birlikler tarafından infaz edilerek yakıldığını, çok sayıda kişinin tutuklandığını'' açıkladı.

SRGC başta Halep ve Şam olmak üzere ülke genelinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve düzenli birlikler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydetti.

SRGC ayrıca, ülke genelinde rejim birliklerinin 20'si havadan olmak üzere 114 bölgeye saldırı düzenlediğini, 5 bölgeye misket, 2 bölgeye varil bombası attığını bildirdi.

14 Filisitnli mülteci katledildi

Baas güçlerinin Şam’daki Hüseyniye mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında 14 Filistinli katledildi.  Dünkü saldırıda katledilenelrin çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğu bildirildi…

Suriye halkına savaş açan Baas rejimi, Suriyelilere yönelik katliamlarının yanında Suriye'de yaşayan Filistinli mültecileri de hedef almaya ve kuşatma altında tuttuğu Filistin mülteci kamplarına saldırmaya devam ediyor.

Yermuk Mülteci Kampı Koordinasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Baas rejimi güçlerinin başkent Şam yakınlarındaki El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarında 14 Filistinli mültecinin şehit olduğu bildirildi.

Yermuk Mülteci Kampı Koordinasyon Komitesi, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında yayınladığı açıklamada, Baas rejimine ait Mig uçaklarının El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarında şehit olanların arasında kadınların ve çocukların da bulunduğunu belirtti.

Koordinasyon Komitesi, El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'nda hayatını kaybedenlerin dört aileden olduğunu ve ölenlerin çoğunu kadınların ve çocukların oluşturduğunu açıkladı.

Şehitlerin bazılarının cesetlerinin parçalandığını bildiren Koordinasyon Komitesi, 20'den fazla Filistinli mültecinin de yaralandığını söyledi.

Suriye’de katledilen Filistinli sayısının 1.000’i aştığı ifade ediliyor.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #yine   #katliam   #üstüne   #katliam   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN