Suriye'de tablo daha da ağırlaşıyor: Bir günde 307 ölü

Suriye’nin değişik kentlerinde Esed güçlerinin saldırıları sonucu 307 Suriyeli hayatını kaybetti.

27-09-2012


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin başta başkent Şam ve banliyöleri olmak üzere ülkenin farklı kentlerinde yürüttüğü saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 307'e yükseldiğini duyurdu.

Şam'ın Zivabiye, Berze, Cobar ve Hacer Esved bölgesinde 131 kişinin kurşuna dizilerek infaz edildiğini açıklayan SNHR, Şam'ın banliyölerinde toplam 141 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Örgüt, saldırıların sürdüğü Deyru'z Zor'da 44, Humus'ta 29 Halep'te 24, Dera'da 21, Hama'da 35, Haseke'de 6, İdlib'te 6 ve Kuneytra'da da 1 kişi olmak üzere ülke genelindeki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 307'ye yükseldiğini duyurdu.

Öte yandan Hama'nın Raşa ve Munir köylerinin savaş uçaklarıyla bombalandığını ifade eden Şam haber ağı (SNN), kentte öldürülen 15 kişinin, Meşe Erbain bölgesindeki bir işyerinin kuyusunda boğazları kesilmiş bir halde bulunduğunu belirtti.

Savaş uçaklarının Halep'in banliyölerini de bombaladığını kaydeden SNN, Dera kentinin Deal, Tafas ve Naine bölgelerinde ise Esed birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler arasında çatışma yaşandığını bildirdi. SNN, Dera'nın Bukemal beldesinde de iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını belirterek, Kuneytra'nın Cebet el-Haşeb beldesinin ise yoğun top ateşi altında olduğunu kaydetti.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #tablo   #daha   #da   #ağırlaşıyor:   #Bir   #günde   #307   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN