Suriye'de katliam sürüyor

Suriye'de çatışmalar devam ederken başkent Şam'dan da katliam haberleri geliyor. Suriye Genel Devrim Konseyi; Muaddamiye'de Salı günü 86 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. ;Aynı gün ülke genelinde katledilenlerin sayısı ise 206.

23-08-2012


 

Suriye'de çatışmalar devam ederken başkent Şam'dan da katliam haberleri geliyor. Suriye Genel Devrim Konseyi; Muaddamiye'de Salı günü 86 kişinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Konsey, ölenlerden 40'a yakınının idam edildiğini, 20'sinin de boğazlarının kesildiğini duyurdu. Aynı gün Suriye ordusunun çeşitli kentlerdeki operasyonlarında da 206 kişi hayatını kaybetti.

Ordunun Çarşamba günkü operasyonlarında da, aralarında iki çocuk ve iki kadının da bulunduğu 27 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Çoğu kentte sokaklar cesetlerle dolu. Operasyonlardan yaralı kurtulanların tedavi şartları ise, sağlıksız.
Örneğin, Halep'teki bu hastane zor şartlar altında yaralılara hizmet vermeye çalışıyor. Sedyelerin tekerleği bulunmuyor. Hastanenin ziyaretçileri arasındaki çocuklar dikkat çekiyor.

Lübnanlı muhalifler Esad'ı suçladı

Suriye'de çatışma ve operasyonlar sürerken, olaylar Lübnan'a da sıçradı. Lübnanlı muhalifler ise, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i, Lübnan'da "fitne" çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Lübnan'ın Trablusşam kentinde biraraya gelen muhalifler, "Esed, Suriye'de rejimin işlediği suçları örtmek ve dikkatleri başka yöne çekmek amacıyla Lübnan'ın kuzeyinde fitnenin fitilini ateşliyor" ifadesini kullandı.

(Kaynak: TRT Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #katliam   #sürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN