Suriye'de katliam sürüyor, dün 69 kişi katledildi

Suriye'de dün Esed güçlerinin saldırıları sonucu 69 kişi katledildi.

19-02-2013


Suriye'de Esed güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere düzenlediği saldırılarda 69 kişi katledildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin 18 Şubat sabahından bu yana muhaliflere yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda Şam'ın banliyölerinde 27, İdlib'de 12, Humus'ta 8, Halep'te 7, Deyru'z Zor ve Dera kentinde 6'şar, Hama'da 2 ve Haseke kentinde 1 olmak üzere 69 kişinin katledildiğini duyurdu.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Şam'ın banliyölerinde 3 tankı imha ettiğini belirten Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), kentin Dareya, Kabun, Yermuk bölgelerinde ÖSO birlikleri ile Esed güçleri arasında şiddetli sokak çatışmaları yaşandığını kaydetti.

Halep'in Cebel Bedru bölgesi ile Tel Rıfat ilçesine Scud füzelerinin düşmesi sonucu maktul ve yaralıların olduğunu aktaran SRGC, söz konusu yerlerde onlarca evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü bildirdi. SRGC, Şam'ın Katiyfe kırsalında yer alan 155. birlikten de ülkenin kuzeyine Scud füzelerinin fırlattığını ileri sürdü.

Öte yandan, yerel aktivistler, direnişçilerin Halep'teki Kuveyris askeri hava üssünden iki pilot ile bazı subayları esir aldığını, Uluslararası Halep Havaalanı yolu üzerinde de 15 askerin ÖSO birliklerine esir düştüğünü söyledi.

Direnişçilerin kentteki Uluslararası Halep Havaalanı ile Neyrab ve Kuveyris askeri üslerini kuşattığını kaydeden aktivistler, havaalanlarının çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığını da aktardı.

(Kaynak: Timeturk / Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #katliam   #sürüyor   #   #dün   #69   #kişi   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN