Suriye'de bayram öncesi 65 kişi daha katledildi

Suriye'de Esed güçlerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılarda 65 kişi daha katledildi.

14-10-2013


Suriye'de Esed güçlerine bağlı ordu birliklerinin, ülke genelinde muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, 17'si çocuk 4'ü kadın, 65 kişinin katledildiği bildirildi.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlarda Halep'te 15, başkent Şam'ın banliyölerinde 13, İdlib ve Dera'da dokuzar, Hama, Deyru'z Zor ve Haseke'de altışar ve Rakka kentinde 1 olmak üzere toplam 65 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Esed güçlerine bağlı birliklerin Şam'ın Duma, Berze Haresta ve Yermuk bölgelerine havan topu ve roketlerle saldırı düzenlediğini aktardı.
 
Şam'ın güney kesimleri, Dareya ve Kabun'da rejim güçleriyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bildirilen açıklamada, yönetime bağlı güçlerin Kasyon Dağı'ndan kente topçu ateşi gerçekleştirdiği duyuruldu.
 
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, Sosyal İşler Bakanlığı Şam Çevre Kent Valiliği ve Suriye Arap Kızılay Örgütünün işbirliği ile Şam'ın Muadamiye beldesinde 2 bin kişinin güvenli bölgelere taşındığını bildirdi.
 
Güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini aktaran SANA, söz konusu gruplara ait çok sayıda aracın imha edildiğini kaydetti.
 
(AA)

Etiketler : #Suriye'de   #bayram   #öncesi   #65   #kişi   #daha   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN