Stratejik öneme sahip hava üssü muhaliflerin eline geçti

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kenti yakınındaki Taftanaz ilçesinde bulunan askeri havaalanı 10 gündür devam eden çatışmaların ardından direnişçilerin kontrolüne geçti.

12-01-2013


Suriye’de kuzeydeki İdlib sınırları içerisinde yer alan Taftanaz havaalanı önceki gün başlayan yoğun çatışmaların ardından muhalif Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolüne geçti. Daha önce de ÖSO hakimiyetine giren askeri havaalanını rejime bağlı güçler hava gücünü kullanarak geri almıştı.

Rejimin hava saldırılarından çekinen muhalifler, havaalanındaki mühimmatı boşalttıktan sonra geri çekilmeyi planlıyor. 

Halep’e giden yollar ÖSO kontrolünde olduğundan, rejim Halep ve çevresindeki askeri üslere hava yoluyla yardım göndermeye çalışıyor. Bu konuda rejime bağlı orduya nota verdiklerini söyleyen kaynaklar, “Sivil uçakları vuracağımızı ilan ettikten sonra daha az yardım gelmeye başladı.” dedi.

Taftanaz havaalanının giriş çıkışlarına barikat kurarak, rejime bağlı askerlerin girişini engellemeye çalışan muhalifler iki haftadır Halep’in doğusundaki Neyrap ve Kuveris havaalanlarını almak için çatışıyor.

Havaalanının ele geçirilmesinden sonrasını gösteren videoda, muhaliflerin konuşmalarından, muhaliflerin hepsinin asker kaçağı olduklarını ve Suriye askerlerinin esir aldıkları muhalifleri bırakarak kaçtıklarını söyledikleri duyuluyor. 

Etiketler : #Stratejik   #öneme   #sahip   #hava   #üssü   #muhaliflerin   #eline   #geçti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN