Son fitne: “İslam ve Hıristiyanlık Kavramları” sözlüğü

Tahrif edilen dinlerden indirilen dine hicretin adı olan İslam’ı ifsad çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Dinlerarası diyalog safsatası ile İslam’ı ifsad çalışmaları yürüten diyalogcular, yeni bir icraata daha imza attılar.

21-10-2013


İslamiyet'i Hıristiyanlık ile sentezleme çabası içerisine girerek, Allah katında tek din olan İslam'ı özünden uzaklaştırmaya çalışan diyalog erbabı, sözde iki dinin kavramlarını açıklayan yeni bir sözlük hazırladı.

Alman Eugen Biser Vakfı’nın himayesinde hazırlanan sözlük, İslami kavramları eğip bükerken, yapılan faaliyetler tehlikenin ne boyutlara vardığını gösteriyor.

Kim Bu Eugen Biser Vakfı

Eugen Biser Vakfı 2002 yılında kurulan bir vakıf. Vakıf amacını “Dinlerarası ve kültürlerarası diyaloglar vasıtasıyla hizmet etmek, Eugen Biser Vakfı’nın temel amaçlarından biridir. Özellikle de bu süreçte Müslüman ve Hıristiyan teologlar arasındaki diyaloglara önem verilmektedir.” diyerek özetliyor. Eugen Biser Vakfı’nın “Hıristiyan kökenden hareketle” yürüttüğü dinler ve kültürlerarası diyalogda büyük toplumsal önemden ötürü vakıf güncel olarak özellikle Hıristiyanlarla Müslümanlar arasındaki ilişkiye eğiliyor. Vakıfın faaliyetleri arasında Hıristiyanlık-İslamiyet arasındaki sorunlara yönelik sempozyumlar, konferanslar, Hıristiyan-İslami yaz okulu ve çeşitli yayınlar yer alıyor. Hıristiyan-İslami yaz okulu ise tam bir muamma. Bu yaz okulunda Müslüman öğrencilere ne öğretildiği bilinmiyor.

Yunanistan’da camide edepsizlik

Kendisi başlı başına bir ifsad projesi olan Dinlerarası diyalog çalışmaları nedense hep İslam’ın aleyhine işletiliyor. Türkiye yer altındaki kiliseleri yer üstüne çıkarıp hiçbir masraftan kaçınmayarak kiliseleri ihya ederken, sözde demokrasinin beşiği Avrupa ülkelerinde İslam’a ve Müslümanların kutsallarına yönelik aşağılamalar dolu dizgin devam ediyor.

ATİNA’DA cami yapımına izin vermeyen ve Müslümanlara kan kusturan Yunanistan’da yaşanan son rezalet inşallah birilerine ders olur. Yunanlılar ibadete kapattıkları Alaca İmaret Camii’nde bir de utanmadan festival düzenledi. İbadete kapalı olan ve çeşitli etkinliklerde kullanılan camide Fransız sanatçı Ange Leccia’nin ‘Nimfea’ adlı ahlaksız video çalışması sergilendi. Çirkin video camiinin içine kurulan dev ekranda izlettirildi. Bu rezalete ülkedeki Türk dernekleri büyük tepki gösterdi.

Yüce Allah’ın tüm zamanlarda indirdiği tek din olan İslamiyet’i batıl dinlerle sentezleme çabası içerisine giren ifsadçı zihniyet yine iş başında. Sözde İslam ile Hıristiyanlık arasındaki kavram kargaşasına son vermek adı altında birleşen Alman ve Türk “din uzmanları” bir sözlük hazırlayarak klişe ve önyargıları kırma vaadinde bulunuyorlar. Müslümanlar nezninde Hıristiyanlık ve Yahudilik gibi insanların kendi hevalarından yorumlayarak oluşturdukları ve batıl dinleri meşrulaştırma çabasında olanların son icraatı olan sözlük çalışmasının hangi amaca hizmet ettiğini hemen belli ediyor.

Allah Katında Tek Hâk Din İslam

Allah (c.c) tüm zamanlarda indirdiği tek din İslam’dır. Hıristiyanlık ve Yahudilik gibi kaynağını Allah’tan aldığı iddia edilen batıl dinleri meşrulaştırmak için çalışmalar sürüyor. Allah’ın Hz. Musa (a.s)’a da Hz İsa’(a.s)’a da ve Hz Muhammed (s.a.v)’ de indirdiği tek dinin adı İslam’dır. Yahudilik ve Hıristiyanlık gibi kaynağını Allah’tan değil, kişilerin hevalarının dinleştirilmesinden alan tahrif edilmiş batıl dinleri İslam’la aynı kefeye koymaya çalışmak büyük bir hezeyandır. Din kavramı, hem dünya için hem de ahiret için kurtuluş reçetesinin adıdır. Hâl böyle iken Hırıstiyanlığı meşrulaştırarak İslam ile sentezleme gibi bizlere ahiret kurtuluşunu kaybettirecek zehirli bir anlayışa yönelenler tüm uyarılara kulak tıkamaya devem ediyor.

Diyalogçu Zihniyetin Yeni Zehiri

Sözde Hıristiyanlık ve İslam arasındaki kavram kargaşasına son vermek özde ise İslam’ı ifsad için atılan bir adım olan “İslamiyet-Hıristiyanlık Kavramları” adı altındaki sözlük çalışması diyalogçu zihniyetin çıkardığı diğer kitaplarla benzer özellikler taşıyor. Hıristiyanlığı meşrulaştırma çabasından başka bir şeyi amaç edinmeyen dinler arası diyalogun meyvelerinden birisi olan bu sözlük İslam ve Hıristiyanlık’ta “yanlış” anlaşılan kavramları açıklıyor. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yürütülen dinler arası diyalog sempozyumlarında dinler arasında bir kavram çatışması olduğunu tespit eden Alman Eugen Biser Vakfı, kolları sıvamış ve böyle bir işe imza atmış. Ankara Üniversitesi ile birlikte hareket eden vakıf, “İslamiyet-Hıristiyanlık Kavramları” sözlüğünü çıkarma kararını vermiş.

Batıl Dinleri Meşrulaştırma Çabası

İslamiyet’te çok eşlilik, cihat, miras paylaşımı gibi kavramların açıklandığı ve Hıristiyanlık’ta da kendilerince açıklama gereği hissettikleri kavramların bulunduğu sözlüğün amacı itibariyle diyalog çalışmalarına hizmet ettiği görülüyor. Elbetteki İslami kavramlar batıl dinlere mensup kişilere açıklanmalıdır fakat bunun yöntemi diğer dinleri de meşrulaştırarak olursa bir ifsada döner. Dinlerarası diyalog faaliyetlerinin de çürük temeller üzerine kurulmuş olmasının sebebi olan batıl dinleri meşrulaştırma çabası İslam’ın hiçbir kaynağında yer almayan bid’at bir anlayıştır. Söz konusu sözlükte yine bu bid’at anlayışın bir tezahürüdür. Kişilerin kendini yorumlarıyla dinleştirdikleri batıl inanışlar İslam’dan beridir.


(Rahmi YOLCU/Milli Gazete) 

Etiketler : #Son   #fitne:   #İslam   #ve   #Hıristiyanlık   #Kavramları   #sözlüğü   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN