Somali’den iyi haberler var

Türkiyeli hayırseverler, korsanların gemi kaçırma olaylarıyla dünya gündeminden düşmeyen Somali’nin Afgoi kasabasında 150 m2 alan üzerine bir mescit inşa ederek hizmete açtılar.

09-04-2009


İyilikte sınır tanımayan Türkiyeli hayırseverler, dünyanın en fakir kıtası olarak bilinen Afrika’da yüzlerce sosyal yardım projesini hayata geçiriyorlar. Katarakt ameliyatları ile gözleri görmeyen binlerce insan ışığa kavuşturulurken su kuyuları, cami, okul, poliklinik ve hastaneler gibi kalıcı projeler hayata geçirilmeye devam ediliyor.

Afrika’nın en ücra köşesini oluşturan kırsal kesimlerde bile Türkiyeli hayırseverlerin hayata geçirdiği projelere rastlamak mümkün. 
Türkiyeli hayırseverler, son olarak korsanların gemi kaçırma olaylarıyla dünya gündeminden düşmeyen Somali’nin Aşağı Shabelle bölgesinin Afgoi kasabasında 150 m2 alan üzerine bir mescit inşa ederek hizmete açtılar. Nuri Şerefoğlu-Mehmet Şerefoğlu Mescidinden 500 ailenin faydalanması bekleniyor.

Hayırseverlerin bağışlarıyla mescidi inşa eden İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, “Afrika’nın en önemli sorunları üzerinde duruyoruz. Afrika kıtasının genelinde su sorunu yüksek oranda yaşanıyor. Katarakt hastalığı sebebiyle 5 milyon insan görme sorunu yaşıyor, hastane ve doktor sıkıntısı had safhada, okul ve camiler çok yetersiz. Biz kalıcı projeleri hayata geçirerek yüzyıllarca kendi kaderine terk edilmiş olan Afrika’da yeni bir başlangıç yapmanın derdindeyiz” dedi.

Dede, cami ve mescit açma projesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Afrika ülkelerinin özellikle kırsal kesimlerinde ibadethaneler yok. Oysaki kabile kültürünün ağırlıkta olduğu bu kıtada cami ve mescitler, insanları bir araya getirme, kaynaştırma ve sosyal barışı sağlama açısından büyük bir öneme sahip. Misyonerlik faaliyetlerinin Afrika’da geldiği noktayı da düşündüğümüzde cami ve mescitlerin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu camiler Afrikalılar için aynı zamanda birer eğitim merkezi. Bugüne kadar 20 cami inşa ettik. Bu hayra vesile olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Yavuz Dede, Afrika’nın herhangi bir ülkesinde cami, mescit, okul, hastane, poliklinik veya yetimhane açmak isteyen hayırseverlerin kendilerine başvurabileceğini söyledi.

Etiketler : #Somali’den   #iyi   #haberler   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN