Soma faciasının üzerinden bir yıl geçti

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın üzerinden tam bir yıl geçti

13-05-2015


Bir yıl önce bugün Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında çıkan yangında 301 madenci can vermişti.

Maden ocağını sahibi Soma A.Ş.'nin madende gerekli önlemleri almaması sebebiyle yaşandığı ifade edilen faciada 301 madenciden geriye 442 yetim çocuk kaldı.

Faciadan sonra açılan dava ise devam ediyor.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILACAK

İş kazasının yıldönümü sebebiyle birçok yerde çeşitli anma etkinlikleri yapılacak. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma'daki maden faciasının birinci yıl dönümünde valilik öncülüğünde anma programları düzenleneceğini bildirdi. 

Gazetecilerin anma etkinliğine bakanlık düzeyinde katılım olup olmayacağı yönündeki sorusuna da cevap veren Bektaş, bu konuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın kendilerinden anma programını istediğini belirterek, "Müsait olurlarsa gelmek istediklerini beyan ettiler ancak biliyorsunuz seçim ortamı. Herkes çok yoğun, bilemiyorum. Bize bir dönüş henüz olmadı" dedi. 

ULUSLAR ARASI AF ÖRGÜTÜNDEN SERGİ

Uluslararası Af Örgütü tarafından, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının birinci yılında düzenlenen "301" sergisi, bugün 311 Artworks'te açılacak.

Soma kömür madeninde giysi dolapları olarak kullanılan ve madendeki gibi tavandan sarkıtılan kovaların oluşturduğu enstalasyonla madenciler simgelenirken, madenlerdeki olumsuz çalışma şartları gözler önüne seriliyor.

Faciada hayatını kaybeden madencilerin yakınlarıyla Soma'da çekilen kısa filmin de yer aldığı "301" sergisiyle, insan haklarının koruma altına alınması talep edilen kampanyanın bir parçası olarak, işçi haklarının güvence altına alındığı bir Türkiye için ziyaretçilerin imza kampanyasına katılmaları ve #bizimlemisin etiketiyle sosyal medya üzerinden farkındalık oluşturmaları amaçlanıyor.

Sergi, 1 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Etiketler : #Soma   #faciasının   #üzerinden   #bir   #yıl   #geçti    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN