Siyonistlerden Filistinli çiftçilerin ürünlerine saldırılar

Kalkiliya ve Selfit vilayetlerindeki Filistinli çiftçilerden bazıları, ırkçı ayrım duvarı arkasında kalan zeytin bahçelerindeki ürünlerin çalındığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde de Siyonist gaspçılardan bir grup Batı Yaka’nın Nablus kentinin güneyinde, Burin kasabasında zeytin toplayan Filistinli çiftçilere saldırmış ve zeytin ağaçlarını ateşe vermişti.

10-10-2010


Kalkiliya ve Selfit vilayetlerindeki Filistinli çiftçilerden bazıları, ırkçı ayrım duvarı arkasında kalan zeytin bahçelerindeki ürünlerin çalındığını söyledi.

Zeytin bahçelerine geldiklerinde ağaçlarda zeytin kalmadığını gören çiftçiler, ağaçlardaki zeytinlerin gizlice toplandığını gösteren izler olduğunu ve yerlerde zeytin ağacı yaprakları bulunduğunu bildirdi.

Siyonist işgal devleti kaynakları da Siyonist gaspçıların Yahudi yerleşkelerine ve Siyonist işgal ordusu kışlalarına yakın bölgelerde gece karanlığında Filistinlilere ait zeytin ağaçlarından büyük miktarda zeytin çaldığını doğruladı.

Hahamlar İnsan Hakları Örgütü kaynakları, bu sabah (10 Ekim Pazar) Kalkiliya'daki bir Yahudi yerleşkesi yakınlarındaki zeytinliklerine giden Filistinli çiftçilerin zeytinlerin ağaçlardan toplandığını görerek şok olduğunu söyledi.

Zeytinleri çalanların Surra, Ciyt, Firata ve Ematin köyleri arasında yer alan Havat Gilad Yahudi Yerleşkesi'nden gelen Siyonist gaspçılar olduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde de Siyonist gaspçılardan bir grup Batı Yaka’nın Nablus kentinin güneyinde, Burin kasabasında zeytin toplayan Filistinli çiftçilere saldırmış ve zeytin ağaçlarını ateşe vermişti.

Her yıl zeytin hasadı mevsiminde Filistinli çiftçilerin zeytinlikleri Siyonist gaspçıların saldırısına uğruyor. Siyonist işgal güçlerinin koruması altında hareket eden gaspçılar bazen zeytin ağaçlarını sökerken veya ateşe verirken bazen de Filistinlilerin zeytinlerini çalarak Filistinli çiftçilere zarar veriyorlar.

(Kaynak: Filistin Haber)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN