Siyonistler kamp basıp iki Filistinliyi katletti

İşgal güçlerinin Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında iki Filistinli genç hayatını kaybetti

16-12-2015


İsrail işgal güçlerinin, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın ve arama esnasında askerler ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 2 Filistinli gencin öldüğü bildirildi.

Filistin Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın ve arama esnasında 2 Filistinli gencin askerler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Filistinli gençlerin öldürülmesi üzerine olay yerinde askerlerle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan 4 kişinin Ramallah'taki Filistin Tıp Kompleksi'ne getirildiği ve birinin ameliyata alındığı kaydedildi.

İsrail'in Haaretz gazetesinin orduya dayandırarak verdiği haberinde ise Kalendiya Mülteci Kampı'nda araçlarıyla İsrail askerlerini çarpma girişiminde bulunduğu iddia edilen 2 Filistinli gencin askerler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Haberde, Filistinli gençlerin öldürülmesi üzerine olay yerinde askerlerle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin yaralandığı ifade edildi.

Filistin Kızılay Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada ise Kızılay ekiplerinin Kalendiya ve Ed-Dehişe mülteci kamplarındaki çatışmalarda 3'ü gerçek 7'si plastik mermi ile yaralanan 10 kişiye tıbbi müdahalede bulunduğu, 54 kişinin ise askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiği aktarıldı.

Etiketler : #Siyonistler   #kamp   #basıp   #iki   #Filistinliyi   #katletti    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN