Siyonist katile İstanbul ve Ankara'da protesto

“İsrail Savunma Bakanı” sıfatıyla 17 Ocak’ta Türkiye’ye gelecek olan siyonist katil Ehud Barak’ın ziyareti Sultanahmet Adliyesi önünde protesto edildi.

15-01-2010


"İsrail Savunma Bakanı" sıfatıyla 17 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek olan siyonist katil Ehud Barak'ın ziyareti Sultanahmet Adliyesi önünde protesto edildi.

Basın açıklamasını sunan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay halkın "Eli kanlı katilleri Türkiye'de görmek istemiyoruz!" dediğini, Siyonist devlet yöneticileri için kullanılan şahin-güvercin ayrımının birer aldatmacadan ibaret olduğunu belirterek bütün İsrail politikacılarının soykırım suçlusu olduğunu ifade etti. İşgal çetesinin Savunma Bakanı Barak'ın Türkiye ziyaretinin engellenememesi durumunda Alpay, "Hükümet ve Yargı'dan bir talebimiz var. Barak'ı Milli Savunma Bakanlığı'nda değil Türkiye'deki dostları ve işbirlikçileri olan Ergenekon Cuntası ile birlikte Silivri Cezaevinde ağırlayın. İngiltere mahkemelerinin Gazze'de işlenen cinayetler dolayısıyla dönemin İsrail Dışişleri Bakanı Livni ve Ordu Komutanları ile birlikte Savunma Bakanı Barak'ın da soykırım suçu dolayısıyla tutuklanıp yargılanması kararı alması gibi Türkiye'deki yargının da karar alması gerekir" dedi. Alpay, hükümete de İsrail aleyhindeki açıklamalarının arkasında durması ve İsrail ile ilgili tutarlı politika izlemesi çağrısında bulundu.

Eylemde Özgür-Der avukatlarından Av. Necip Kibar ve Mazlumder İstanbul şube başkanı Av. Cihat Gökdemir soykırım suçu işleyen Ehud Barak'ın Türkiye girişinde tutuklanması için savcılığa suç duyurusunda bulundular. Suç duyurusunun ardından Sultanahmet Adliyesi önünde açıklama yapan Av. Cihat Gökdemir İngiltere ve İspanya'da olduğu gibi Türkiye'de de savaş suçu işleyen İsrailli yöneticiler hakkında tutuklama kararının çıkartılması gerektiğini ifade etti. Gökdemir, sayısız insanın katledilmesine karar veren, iştirak eden ve göz yuman eli kanlı İsrail Saldırı Bakanı Ehud Barak da dâhil olmak üzere hiçbir İsrailli yetkilinin Türkiye'ye serbestçe girmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti ve insanlık suçu işleyen yetkililerin Türkiye'ye girmesi halinde yakalanmaları için yetkili makamları göreve çağırdı.

Av. Necip Kibar ise CMK 98 md. gereğince Ehud Barak hakkında yakalama emri verilmesinin hukuki açıdan zorunlu olduğunu açıklayarak hükümetin İsrail ile başta Heron uçakları alımı ve tank modernizasyonu anlaşmaları olmak üzere tüm ilişkilerinin kesilmesi gerektiğini belirtti.

Basın açıklamasında söz alan Gazze'ye Özgürlük Konvoyu organizatörlerinden İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, 2008 saldırıları sonrasındaki Gazze'nin durumu ile bugünkü hali arasında bir fark olmadığını söyledi. Ambargonun insani yaşam koşulları açısından Gazze'yi yaşanılamaz bir hale getirdiğini bunun birinci derecede sorumlularından saldırı emrini veren Ehud Barak'ın Türkiye'ye ziyaretinin iptal edilmesini istedi.

"Soykırım Suçlusu Ehud Barak Yargılansın!" yazılı pankartın açıldığı eylem boyunca topluluk tarafından sık sık "Katil Barak Yargılansın!", "Siyonizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!", "Siyonist Katil Türkiye'den Defol!", "Suça Ortak Olma, Katilleri Yargıla!", "İstanbul'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam!", "Soykırım Suçu Cezasız Kalmaz!", "Siyonistle Oturma, Katilleri Yargıla!", "İşbirliği Suçtur; Cezasız Kalamaz!", "Siyonist Çeteyle İlişkiler Kesilsin!" sloganları atıldı.

Bu arada siyonist katil Barak, Ankara'da da protesto edildi. Ankara Filistin Dostları Platformu İsrail terör devletinin eli kanlı Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Türkiye’ye sokulmaması için Siyonist elçilik önünde bir basın açıklaması düzenledi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Siyonist   #katile   #İstanbul   #ve   #Ankara'da   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN