Siyonist işgalci ateşkesi bozdu: 6 mücahid şehid

Siyonist işgal güçlerinin dün gece geç saatlerde Gazze’ye karadan ve havadan saldırması sonucunda İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'ndan 6 mücahid şehid oldu.

05-11-2008


Siyonist işgal güçlerinin dün gece geç saatlerde Gazze’ye karadan ve havadan saldırması sonucunda İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'ndan 6 mücahid şehid oldu.

Kassam Tugayları yetkilileri Siyonist işgal güçlerinin Gazze’nin doğusunda bulunan Han Yunus’a yakın El-Karara bölgesine hava saldırısı düzenlediklerini, saldırı sonucunda dört Kassam mücahidinin şehit olduğunu ifade etti. Birinci saldırının üzerinden fazla zaman geçmeden Siyonist işgal güçlerinin yine aynı bölgeye saldırmaları üzerine de iki Kassam mücahidinin daha şehit olduğunu ifade ettiler. Siyonist işgal güçleri dün yaptıkları saldırılarla, dört aydır devam eden ateşkesi fiilen bozmuş oldular.

Kaynaklar şehit olan Kassam mücahitlerinin, Mahmud Taha Abdurrahman (21), Vacid Nizam Hamza (19), Muhammed Abdullah (26), Ömer Selim Hıdır (20), Selim Derviş (21) olduğunu bildirdiler.

Hava saldırılarından hemen önce ise işgal güçleri Gazze’nin el-Vusta bölgesine karadan saldırmaları sonucu bir Kassam mücahidi şehit olmuş, dördü de yaralanmıştı.

Siyonist işgal güçlerinin kara saldırısı sonucu şehit olan mücahidin Kassam komutanlarından Mazin Sa’de olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi daha önce verdiği haberlerde Siyonist işgal güçlerine bağlı çok sayıda askeri araç ve tankın Gazze sınırına yığınak yaptığını, Ebu Safiyye bölgesinden el-Vusta bölgesine top ve tanklarla yoğun ateş açtıklarını, bazı yerlere de füze fırlattıklarını duyurmuştu.

Karadan bölgeye sızmaya çalışan Siyonist güçlere karşı Kassam mücahitlerinin kahramanca çatıştıkları, tankların bulunduğu bölgeye havan topu ile füze attıkları ifade edildi.

Çatışmalar boyunca Siyonist savaş uçakları da bölge üzerinden uçuşlarını sürdürdü.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Siyonist   #işgalci   #ateşkesi   #bozdu:   #6   #mücahid   #şehid   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN