Siyonist işgal rejimiyle "nihai "anlaşma" yakınmış!

Normalleşme için bir araya gelen Türkiye ve Siyonist İsrailli yetkililer 26 Haziran’da toplanarak nihai anlaşmayı imzalayacakmış!

20-06-2016


Altı yıl önce Mavi Marmara gemisinde İsrail’in gerçekleştirdiği katliam sonrası bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için iki ülke yetkilileri arasında sürdürülen görüşmelerde sona gelindi.

Haaretz'in haberine göre, üst düzey bir İsrail Dışişleri yetkilisi, iki ülke temsilcilerinin 26 Haziran'da bir Avrupa başkentinde “muhtemelen son kez" bir araya gelerek uzlaşmaya varacaklarını açıkladı.

Yetkili, iki ülke arasındaki görüşmelerde üzerinde henüz uzlaşmaya varılamayan tek konunun, Hamas'ın İstanbul'daki askeri temsilciliğinin kapatılması olduğunu belirterek, bu konunun da önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda çözüme bağlanmasının çok yüksek bir olasılık olduğunu bildirdi.

Aynı yetkili, nihai anlaşmanın geçen Mayıs ayı içinde tamamlanmasının beklendiğini, ancak Davutoğlu'nun istifa etmesi nedeniyle son görüşmenin Haziran ayına sarktığını kaydetti.

Öte yandan Ynet'e konuşan İsrailli üst düzey bir yetkili, "Müzakereleri yüzde 95 oranında tamamladık. Sadece bazı detaylar kaldı" dedi ve kısa süre içinde anlaşmanın sağlanabileceğini söyledi.

Kaynak: Milliyet, Hürriyet

Etiketler : #Siyonist   #   #işgal   #rejimiyle   #nihai   #anlaşma   #yakınmış!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN