Siyonist işgal rejiminin helyum gazı girişine izin vermediği Gazze'de binlerce hastanın hayatı tehlikede

Siyonist işgal rejiminin, Gazze Şeridi'ne helyum gazının girişine izin vermemesi nedeniyle binlerce Filistinli hastanın hayatı tehlikede.

17-06-2018


Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki hastanelere helyum gazınının girişine yönelik kısıtlama kararına işaret edilerek, "Bölgedeki hastanelere helyum gazının girişinin kısıtlanmasının manyetik rezonans (MR) çekimine ihtiyaç duyanlar başta olmak üzere hastaların hayatında ciddi yansımaları olacak. Bu çekime ayda 3 binden fazla hasta ihtiyaç duyuyor." ifadeleri kullanıldı.

"Siyonist işgal rejimi sözde sebepler arıyor"

Açıklamada, İsrail'in daha fazla hastayı öldürmek ve onları tedaviden mahrum bırakmak için sözde sebepler aradığı ifade edilerek, "Bu karar, sağlık çalışmalarını zayıflatmayı, Filistinli insanları hedef almayı ve sağlık hizmetlerine erişim gibi uluslararası düzeyde garanti altına alınmış temel haklarını zorla elinden almayı hedefleyen İsrail uygulamaları kapsamında yer alıyor." denildi.

Siyonist işgal rejiminin tıbbi helyum gazının kısıtlanması için öne sürdüğü iddiaların doğru olmadığının altı çizilen açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi başta olmak üzere uluslararası tüm kuruluşlardan bu iddiaların doğruluk payının olmadığını ortaya koymaları istendi.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #rejiminin   #helyum   #gazı   #girişine   #izin   #vermediği   #Gazze'de   #binlerce   #hastanın   #hayatı   #tehlikede   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN