Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa'yı ikiye bölecek

Kudüs'te fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya zorla girmeleri ile başlayan gerginliği değerlendiren Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, 'İsrail'in nihai hedefi Mescid-i Aksa'yı yıkıp Süleyman Mabedini yeniden inşa etmek ve ikiye bölmek' dedi.

30-09-2012


Kudüs'te önceki gece bir grup fanatik Yahudi, zorla Mescid-i Aksa'ya girdi. 2011 yılı içinde Mescid-i Aksa'ya zorla giren Yahudilerin sayısı 8 bini aştı. Yahudilerin Mescid-i Aksaya girme girişimlerini değerlendiren Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız) Derneği Başkanı Muhammed Demirci, İsrail, Mescid-i Aksa'ya zorla girerek iki hedefin peşinde olduğunu söyledi.

TASLAK İSRAİL MECLİSİ'NDE

Demirci, bunlardan birinin Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmek olduğunu belirterek, 'İsrail'in nihai hedefi Mescd-i Aksa'yı yıkıp Süleyman Mabedini yeniden inşa etmek. Kudüs Belediyesi bu hedefe ulaşmak için Mescid-i Aksa'yı yarısı Müslümanların yarısı Yahudilerin olmak üzere ikiye bölmek amacıyla bir taslak hazırladı. Bu taslak şu an İsrail Meclisi'nde. Yılsonuna kadar bu tasarıyı meclisten geçirmeyi planlıyorlar' diye konuştu.

Mescid-i Aksa'nın ikiye bölen yasa tasarısının geçmesiyle hem Kudüs Belediyesi'nin hem de İsrail Meclisi'nin planı onaylamış olacağını kaydeden Demirci,'Bu tasarı ilk kez bu yıl hazırlandı. İsrail'in her zaman Mescid-i Aksa'yı ikiye bölme projesi vardı.

PARKA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYOR

Bu düşünceyi gerçekleştirmeye sürekli çalışıyordu. Ancak bu yıl ilk kez İsrail medyası, siyasetinin gündeminde sürekli Mescid-i Aksa'yı ikiye bölme, herkes Mescid-i Aksa'ya girebilir şeklinde açıklamalar yapıyorlar' diye konuştu.

Demirci, Mescid-i Aksa'ya girme girişimlerinin her sene artığını belirterek, geçen yıl 4 bin 500 kişinin Mescid-i Aksa'ya girdiğini, bu yıl ise bu rakamın Eylül ayına kadar 8 bine ulaştığını belirtti. Bu rakamın yıl sonuna kadar 11 bine ulaşacağını anlatan Demirci, 'İsrail, 'Bu alan bir cami değil. Bir kutsiyeti yok. Müslümanı da, Yahudi'si de, Hıristiyan'ı da, herkes girebilir. İsteyen Mescid-i Aksa'nın içine girebilir. İsteyen orada oturur. İsteyen piknik yapar. İstediği her şeyi yapabilir' diyor. Böyle bir alan oluşturmak istiyor' diye konuştu.

Kudüslüler nöbet tutuyor

Muhammed Demirci, Yahudilerin 2011 yılı boyunca 220 bin turisti Mescid-i Aksa'nın içine soktuklarını ifade etti. Turistlerin Mescid-i Aksa'ya girmek için ne elbisesinin ne de tavırlarının uygun olmadığına dikkat çeken Demirci, 'Mescid-i Aksa'yı tamamen kirletmek için çaba sarf ediyorlar. Bu girişimlere engel olmak için Mescid-i Aksa'nın içinde nöbet tutmak. Kudüs'teki Müslümanlar sürekli burada bulunmaya çalışıyor' ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #rejimi   #Mescidi   #Aksa'yı   #ikiye   #bölecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN