Siyonist işgal rejimi Estelle'ye müdahale etti

Siyonist işgal rejiminin 2007 yılından beri Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek için yola çıkan Estelle'ye İsrail'in savaş gemileri müdahale etti. Gazze'ye 50 mil kala müdahale edildiğini İsrail Ordu Radyosu'da doğruladı.

20-10-2012


İsveç'in kuzeyindeki Umea kentinden Gazze'deki ambargoya dikkat çekmek ve insani yardım yükü götürmek için yola çıkan Estelle gemisi hedefine yaklaşırken İsrail askerleri de müdahale için son hazırlıklarını yapıyor.

20 Haziran'da İsveç'in kuzeyindeki Umea kentinde yüzlerce kişinin katıldığı törenle demir alan Estelle gemisi Gazze'ye yelken açmıştı. İsveç, Finlandiya, Norveç, Kanada, İspanya, Amerika, Yunanistan ve İsrail'den katılan barış destekçileri arasında müzisyenler, gazeteciler, akademisyenler ve milletvekilleri bulunuyor.

Gemide çimento, çocuklara için malzemeler ve en önemlisi de "dayanışma" taşıyozgürlük filosu Koalisyonu gemisi Estelle'de çok sayıda parlamenterde yer alıyor; Yunanistan'dan Vangelis Diamandopoulos, Norveç'ten Aksel Hagen ,İspanya'dan Ricardo Sixto İglesias ve İsveç'ten Sven Britton ve Kanada emekli milletvekili Jim Manly'yi Gemiye İsrail askerlerinin tacizinin başladığı kaydedildi.İsrail Gazze üzerindeki ablukayı delmek amacıyla yola çıkan Estelle gemisine karşı "harekete geçeceği" uyarısında bulunduğu kaydedildi.

SON GELEN BİLGİLER

Estelle Gazze'ye 50 mil kala durduruldu. Gemi ile irtibat kesildi son 2 saattir. İsrail ordu radyosu operasyon yaptık diyor.

MAVİ MARMARA MÜDAHALESİ

İsrail İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan 6 gemiye; Akdeniz'de, uluslararası sularda  müdahale etmiş, Mavi Marmara gemisinde bulunan yolculardan 9 Türkü hunharca katletmişti.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #rejimi   #Estelle'ye   #müdahale   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN