Siyonist işgal polisinden Mescid-i Aksa'ya kanlı baskın

Siyonist işgal polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Baskında 152 Filistinli yaralanırken, polis, kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullandı. Kıble Mescidi'ne yönelen İsrail polisi zor kullanarak mescidin içine girdi. Öte yandan Yahudilerin, Pesah (Hamursuz) adı verdikleri bayramı kutlamak üzere 8 gün boyunca Aksa'da kutlama yapacakları bildirildi.

15-04-2022


Sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenleyen siyonist işgal polisi, burada bulunan Filistinlileri darbetti. Ayrıca çıkan olaylarda bazı kişiler yaralandı.
 
Siyonist Yahudiler, 15-23 Nisan'da Pesah (Hamursuz) Bayramı'nı kutlamak üzere Aksa'da gerginliğe sebep oldu.
 
Kurban takdimi bu senenin en tehlikeli girişimidir. Üst düzey hahamlar ve radikal kuruluşlar tarafından Mescid-i Aksa içerisinde kurban takdimi çağrıları yapıldı. Amaç takdim ile Aksa’da tapınak inşasına başlatmak ve zihinlerde Aksa’yı tapınak olarak görmeyi sağlamak. İşgalciler, Aksa'da kurban kesenlere 3,000$'dan para ödülü vereceklerini ifade etti.
 
 
İşgalci İsrail güçleri Kıble Mescidi’nde onlarca Filistinliyi gözaltına aldı
İşgalci İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'da yer alan Kıble Mescidi'ne baskın düzenledi. Kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullanarak müdahale eden işgal güçleri, onlarda Filistinliyi yere yatırarak gözaltına aldı
  
Yüzlerce yaralı var
Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin kullandığı kauçuk kaplı mermi, ses bombası ve uyguladıkları darp nedeniyle yüzden fazla Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
 
İşgalci İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi
İşgalci İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail güçleri, baskına tepki gösteren Filistinlilere müdahale etti. Filistinliler, İsrail güçlerinin müdahalesine taş atarak karşılık verdi.
 
Kıble Mescidi'ne girdiler
Sabah namazından sonra işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusunda toplanan gençlerin taş atması üzerine çıkan olaylar devam etti. İsrail polisi, Harem-i Şerif'te bulunan tüm cemaati de zor kullanarak dışarı çıkarmıştı.
 
Daha sonra geri çekilen ve cemaatin içeri girmesine izin veren İsrail polisi, gençlerin yeniden taş atmaya başlaması üzerine tekrar avluya girdi. Cemaati darbederek dışarı çıkardıktan sonra gençlerin bulunduğu Kıble Mescidi'ne yönelen İsrail polisi zor kullanarak mescidin içine girdi.
 
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, İsrail polisinin Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne girdiğini ve buradaki Filistinlileri yere yatırarak tevkif ettiğini gösteren bir video paylaştı.

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #polisinden   #Mescidi   #Aksa'ya   #kanlı   #baskın   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN