Sisi’den Mısır halkına ekonomik kriz tavsiyesi: Peygamber yaprak yemişti

Mısır cunta lideri Abdülfettah es-Sisi, artan gıda fiyatları karşısında halka, Hz. Muhammed'in yaptığı gibi yaprak yemelerini tavsiye etti.

25-05-2022


Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, artan gıda fiyatları karşısında halka "Hz. Muhammed'in zor zamanlarda yaptığı gibi yaprak yemelerini" tavsiye etti.
 
Gıda fiyatlarının artmasının halk içerisinde bir tepkiye neden olmayacağını söyleyen Sisi, "Mısırlılar, Hz. Muhammed ve sahabelerinin ambargoya uğradıkları sırada üç yıl boyunca yaprak yediklerinin farkındadırlar. Onlar ne peygamberden yemek istediler ne de yerin altından (zenginlik) fışkırmasını istediler." ifadelerini kullandı.
 
Middle East Monitor'un haberine göre Sisi, o tarihte Müslümanların şikayette bulunmadıklarını savunarak şimdi de Mısırlıların sabırlı olmaları ve hızlı yanıt bulacak çözümler talep etmemeleri gerektiğini vurguladı.
 
Daha önce Sisi, ekonomik krizle boğuşan Mısır halkına "maddi birikim yapmak için kilo verin" demiş ve Sisi'nin bu söylemi halk arasında alayla karşılanmıştı.
 
Öte yandan Sisi, 2019 yılında ekonomik verimin artması amacıyla Mısırlılardan 12 saat çalışmalarını istemişti.
 
Sisi hükümeti, gerçekleştirdiği yolsuzluklar, insan hakları ihlalleri, devlet gıda yardımlarının kesilmesi gibi uygulamalar sebebiyle ağır eleştirilerle karşı karşıya kalıyor.
 
(Kaynak: Mepa News)

Etiketler : #Sisi’den   #Mısır   #halkına   #ekonomik   #kriz   #tavsiyesi:   #Peygamber   #yaprak   #yemişti   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN