Şirbini'nin katline sessiz kalan Almanya'ya Taksim'de protesto

Almanya'da başörtülü olduğu için "terörist" ithamına maruz kalan ve şikayet iöçin başvurduğu mahkeme salonunda şehid edilen Merve Şirbini'nin hesabını sormak için Türkiyeli Müslümanlar dün meydandaydı.

18-07-2009


Almanya'da başörtülü olduğu için "terörist" ithamına maruz kalan ve şikayet iöçin başvurduğu mahkeme salonunda şehid edilen Merve Şirbini'nin hesabını sormak için Türkiyeli Müslümanlar dün meydandaydı. Müslümanlar, Alman faşizmini Taksim'de protesto ettiler.

İsra Kültür Merkezi'nin çağrısıyla gerçekleştirilen, kimi İslami kuruluşların da destek verdiği protesto eylemi Taksim'deki Ağa Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından başladı.

Caminin önünde kortej haline geçen çok sayıdaki Müslüman tarafından Merve Şirbini'nin üzerinde tevhid bayrağı sarılı temsili tabutu ve resimlerinin yanısıra "Merve'nin Katilleri Hesap Verecek" yazılı br pankart taşındı.

Ellerinde çok sayıda "Faşist Almanya Hesap Verecek" "Kahrolsun Batı Emperyalizmi" "İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti" "Başörtüsü Şehidi Bayrağımızdır" "Faşist Katiller Hesap Verecek" "Kahrolsun Yalancı Liberal Demokrasi" "Başörtüye Uzanan Eller Kırılsın" "Müslüman Zulme Boyun Eğemez" "İslam Dinimiz Özgürlük Yolumuz" "İslam Ümmeti Omuz Omuza" "Kahrolsun Haçlı Batı" "Hicab İçin Dökülen Kanı Unutmayacağız" "Merve'nin Katilleri Hesap Verecek" yazılı dövizlerin yanısıra İngilizce dövizler de taşıyan protestocular sık sık tekbir getirip "Kahrolsun Batı Emperyalizmi" "Faşist Almanya Hesap Verecek" "Kahrolsun Katil Faşistler" "Başörtüye Uzanan Eller Kırılsın" şeklinde sloganlar attılar.

Uzun bir kortej halinde Gümüşsuyu Caddesi üzerindeki Almanya Başkonsolosluğu'na kadar yürüyen protestocular burada yapılan konuşmaların ardından konsolosluk kapısına üzerinde "Merve'nin Katilleri Hesap Verecek" yazılı siyah bir çelenk bıraktılar.

İsra Kültür Merkezi adına Nureddin Şirin tarafından takdimi yapılan protesto eyleminde İmkander Başkanı Nuray Canan Bezirgan ve yayıncı Çağlayan Ustaosmanoğlu ile Vakit gazezetesi yazarı Ahmedt Varol birer konuşma yaptılar.

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Şirbini'nin   #katline   #sessiz   #kalan   #Almanya'ya   #Taksim'de   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN