Sinema sektörü de "büyü" hurafesini keşfetti

Bir Müslüman, Allah'tan başka hiç kimsenin bir insan üzerinde gaybi olarak tasarrufta bulunamayacağını bilir ve bunun aksi bir iddianın doğrudan doğrauya şirk olduğuna iman eder. Müslüman kişi, akidesini büyü ve nazar gibi psikolojik illüzyon ve obsesyonlar üzerine halk arasında anlatılagelen hikayelere değil, vahyin ölçüleri üzerine bina eder.

01-09-2014


Toplum "muhafazakarlaştıkça" büyü, nazar, burç gibi konularda asırlardır yaşatılan hurafelere dayalı filmler yapılmaya, sinema alanında da bu tür hurafeler üzerinden rant devşirilmeye başlandı. Bu hurafelerin rantını bugüne kadar üfürükçüler-cinciler yiyordu, artık yeni sektörler de bunu keşfetti. 
 
Son olarak Azazil/Düğüm adı verilen bir film yapıldı, birilerinin büyü yoluyla diledikleri kişiyi etki altına alabileceği varsayımına dayalı bir senaryo ile.
 
Oysa büyü denilen şey, tamamen kişinin kendisini psikolojik olarak başka bir kişi veya gücün etkisine tabi kılmasıdır. "Hastalık hastalığı" denilen obsesyon benzeri, bir kimsenin, olağanüstü güçler vehmettiği bir "büyücü"nün veya büyü ile iştigal eden bir hasmının kendisine zarar vereceğine inanması ve psikolojik olarak "büyülenmesi"nden ibarettir. 
 
Bir Müslüman, Allah'tan başka hiç kimsenin bir insan üzerinde gaybi olarak tasarrufta bulunamayacağını bilir ve bunun aksi bir iddianın doğrudan doğrauya şirk olduğuna iman eder.
 
Müslüman kişi, akidesini büyü ve nazar gibi psikolojik illüzyon ve obsesyonlar üzerine halk arasında anlatılagelen hikayelere değil, vahyin ölçüleri üzerine bina eder.
 
Bu tür filmleri kesinlikle boykot etmeliyiz ve çevremizdeki insanları da, hurafeler üzerinden rant elde etmekten başka bir gayesi olmayan bu tür yıkıcı yapımları izlemekten sakındırmalıyız. 
 
(İslam ve Hayat)

Etiketler : #Sinema   #sektörü   #de   #büyü   #hurafesini   #keşfetti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN