Sığınmacılara Türkiye sınırında saldırı: 2 ölü

Türkiye-Suriye sınırının dibine kadar gelen Esed'in askerleri, Kilis'te Türkiye tarafına ateş açtı. Çatışma Kilis'te endişeye sebep oldu.

09-04-2012


Kilis Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy, Türkiye-Suriye sınırı yakınlarındaki çatışmada yaralanarak Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan 2'sinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda ambulansın gelecek yaralılara müdahale için sınırda beklediğini belirtti. Yaralıların ambulanslarla Kilis ve Gaziantep'teki hastanelere sevk edildiğini ifade eden Aksoy, ''Suriye'den getirilen yaralı sayısı 17'ye ulaştı, 2'si hayatını kaybetti''dedi.

Hastaneye getirilen Suriyelileri gören bazı yakınlarının sinir krizi geçirdiği görüldü.

Bu arada, Suriye Esseleme Sınır Kapısı yakınındaki çatışmaların sesleri duyuluyor.

Kilis'ten Öncüpınar Sınır Kapısı'na giden yolda önlem alan güvenlik güçlerince, basın mensupları ve sivillerin bölgeye gidişine izin verilmiyor.

Suriye'den yaralıları getiren grupta yer alan Abdülkadir Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep Kenti Sucu köyüne gece yarısı ağır silahlarla saldırıldığını ve bölgede çok sayıda yaralı olduğunu söyledi. Bunlardan bazılarını sınırdan geçirerek Türkiye'ye getirdiklerini ifade eden Abdullah, ''Çok sayıda yaralı var. Getirebildiklerimizi getirdik'' diye konuştu.

Sınıra yakın bölgedeki çatışmalar sesleri duyulurken, Kilis'te kurulan konteyner kentte de gerginlik yaşandığı belirtildi.

(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Sığınmacılara   #Türkiye   #sınırında   #saldırı:   #2   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN