Şevket Eygi'den ilginç Cuma çıkışı

Cumhuriyet konulu hutbelere ve mahyalara kızan Mehmet Şevket Eygi "Diyanet'e bağlı camilerdeki Cuma namazlarına gitmeyebilirim" dedi.

08-11-2009


İslam ve Hayat

Mehmet Şevket Eygi, Milli Gazete'deki köşesinde, ideolojik sistemin ve düzenin Diyanet tarafından övülmesini eleştirdi. Yazısının giriş bölümünde "Birkaç hafta önce İstanbul'da bir camide cuma hutbesi dinliyorum... Hutbe metninde akıl almaz cümleler var... Bir ara içimden al pabucunu camiyi terk et düşüncesi geçti. Sabr ettim, çıkmadım. Nasıl olsa namazdan sonra zuhr-i âhir kılıyorum... " diyen Eygi, devamında "Yakın tarihimizde Türkiye'de İslâm'a ve Müslümanlara cephe alınmıştır." diyerek bazılarını alıntıladığımız şu örnekleri okurlarıyla paylaştı:

"Allah'a, Peygamber'e, Kur'ân'a, İslâm'a savaş ilan edilmiştir. Medaris-i islâmiyye kapatılmıştır. Nice ulemâ, fukaha, müftüler, meşâyih, süleha İstiklâl Mahkemelerinin zâlimane kararlarıyla asılmış, zindanlarda çürütülmüş, sürülmüş, perişan edilmiştir. Zâlimlerin meddahı bir kalemşör Ankara'nın Yenişehir kısmını kasd ederek "Biz tarihte ilk olarak mâbedsiz bir şehir inşa ettik" diye baş makale yazmıştır. Dinî kitap yayını, gazetelerde dinî konulardan bahs etmek yasaklanmıştır. Onbeş binden fazla cami, medrese, tekke, taş mektep, imarathâne, vakıf binası satılmış, kiraya verilmiş, yıktırılmış, yok edilmiştir."

Mehmet Şevket Eygi, Diyanet'in zulümleri görmezden gelip, bu haksızlıkların yapıldığı Cumhuriyet rejimini övmesini eleştirerek yazısını şöyle tamamladı: "Hutbede devlet, halk, ülke, gerçek Cumhuriyet, İslâm büyükleri elbette övülebilir. Lakin bozuk ve zâlim düzen, sistem ve ideoloji övülemez. İlgililer ve sorumlular Allah'tan korksunlar. (Bu gibi aykırı resmî ve ideolojik hutbeler devam ederse Diyanet'e bağlı camilerdeki Cuma namazlarına gitmeyebilirim...)"

Etiketler : #Şevket   #Eygi'den   #ilginç   #Cuma   #çıkışı   
YORUMLAR
  • tsadrgt   21-11-2009 08:52

    yemeyin arkadaşlar ayak bunlar..

  • Hüseyin Alan   11-11-2009 21:54

    Gençler pek bilmez bu adamı? Çok eskilerde kalmadı ama, bizim insanımız tarihe meraklı olmadığı için kim kimdir, geçmişte kimlerle iş tutmuştur, hangi zeminlerde durmuştur vs, bilmezler. Bilmeyince ne oluyor, neler oluyor anlamakta da zorlanırlar. Yahut en doğru deyişle, sistemin yönlendirmesi ile düşünmeye, araf tutmaya devam ederler... Eygi, eceli yakınlaşmış olmalı ki, geçmişte hizmet ettiği, kendine verilen imkanlarla da yüzbinlerce saf müslümanı nereye yönlendirdiğini ve kapılandırdığını hatırlayıp günah mı çıkartmaya çalışıyor! Ömrü bu tarz işleri meşrulaştırmak, laik düzeni yerleştirmek ve kutsal devleti yeniden üretmekle geçmiş sevgili yazarımız! şimdi mi hak işlere kafa yormaya başladı? Zihin değişikliğine yeni mi geçtiniz? Günah çıkartmak için geç değil mi sayın eygi? Yoksa eskisi gibi gündem yapmak, meydanlarda yeniden görünmek midir dileğiniz? Görüyorsunuz ya, gemişte hafızalarda bıraktıklarınızdan dolayı, belki de gerçekten aslınıza dönüyorsunuz ama, bizi yine de acaba mı diye düşündürüyor?

  • sefai   09-11-2009 02:57

    Günaydın Sayın Eygi! Biz bunu yıllardır söylüyoruz ama biz söylediğimizde bizi nerelere götürdün,getirdin,bir hatırlar mısın? Sadece mahyalar ve hutbede sarfedilen bir takım sözler mi seni rahatsız etti? Hem dinlediklerin yeni şeyler değil ki? Her resmi bayram öncesi veya sistemi ilgilendiren güncel meselelerde camiler bu iş için görevlendiriliyorlar zaten.Yıllardır garabeti fark edememen de ayrıca garip değil mi? Neyse,bu da bir şey.Umarız yazdığın gazetenin sahipleri ve camiası da ucundan azıcık görüğün çarpıklığın farkında olurlar da ona göre davranış belirlerler.Zor ama,neyse... Mahyaları biçimlendirenlere teşekkür mü etsek ne etsek?Baksanıza birilerinin kış uykusundan uyanmasına sebep olmuş(!)...Ah bir de şu hilkat garibesi din algısı konusunda da bir uyanıverse de kendisinin rağmına düşünenleri gayya çukuruna göndermekten artık vazgeçse... Ey Allah'ım,şu mahyalar nelerede kadirmiş(!)..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN