Şehid Seyyid Kutub'u rahmetle anıyoruz

Kaleme aldığı "Yoldaki İşaretler" adlı kitapla, cahiliye kavramını etkili bir dille Müslümanların zihinlerinde güncelleyen ve geleneksel ve modern cahiliyeden ayrışma bilincini yeniden Müslümanların gündemine taşıyan şehid Seyyid Kutub, çağımızın tüm İslami diriliş hareketlerine etki etmiş bir öncü.

29-08-2011


İslam ve Hayat

İslam'a inanan toplumların, siyasal, toplumsal, kültürel tüm alanlarda içerisine düştüğü cahiliyeden, ancak yeniden Kur'an'a dönmekle kurtulabileceğini belirten ve Kur'an neslinin yeniden inşası ameliyesinin, ümmetin ihyası için öncelikli şart olduğuna vurgu yapan Seyyid Kutub, 45 yıl önce bugün Mısır Firavunu Abdun Nasır tarafından idam edildi.

Kaleme aldığı "Yoldaki İşaretler" adlı kitapla, cahiliye kavramını etkili bir dille Müslümanların zihinlerinde güncelleyen ve geleneksel ve modern cahiliyeden ayrışma bilincini yeniden Müslümanların gündemine taşıyan şehid Seyyid Kutub, çağımızın tüm İslami diriliş hareketlerine etki etmiş bir öncü.

Kalemiyle tanıklık ettiği İslami hakikatlere, idam tehdidine boyun eğmeyerek başı dik olarak çıktığı idam sehbasında canıyla da tanıklık eden şehid Seyyid Kutub'u rahmetle anıyoruz. 

Etiketler : #Şehid   #Seyyid   #Kutub'u   #rahmetle   #anıyoruz   
YORUMLAR
  • ilyas metin   04-09-2011 21:13

    işte diri olanlar

  • mehmet maksut   30-08-2011 00:26

    şehid seyyid kutubumuzu rahmetle ve hayırla yad ediyoruz. inşallah ümmet olarak onun misyonuna sahip çıkan bir nesil çıkarırız. yeni seyyid kutuplar olabilme ve yetiştirebilme duasıyla... yolun yolumuzdur aziz şehid

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN