Şehid Çeçen komutanların eşleri konuştu

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKAN-DER) Zeytinburnu'nda dün düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili bugün Topkapı'daki Eresin Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda cinayetlerin arkasında Rusya'nın olduğu ifade edildi.

17-09-2011


İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKAN-DER) Zeytinburnu'nda dün düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili bugün Topkapı'daki Eresin Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda cinayetlerin arkasında Rusya'nın olduğu ifade edildi.

Toplantıya saldırıda şehit düşen Çeçen direnişçiler Hamzat lakaplı Çeçen komutan Berg Khazh Musavei'nin eşi Şahide Musavei, Zavrbek Amriev'in eşi Malika Amriev ve Çeçen komutan İmran Abdülazimov'un yanı sıra Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da katıldı.

Toplantıda, Çeçen direnişçilere komutanlık yapan Berg Khazh Musavei'nin, direnişler sırasında yaralandığına ilişkin görüntüler de basına dağıtıldı.

imkander-cecen-gazi-suikast-zeytinburnu02.jpg

Toplantıda konuşan İMKAN-DER Genel Başkanı Murat Özer, cinayetlerin arkasında Rusya'nın olduğunu söyledi. Özel, "Çeçenistan'ı işgal ederek 250 bin masum insanı katleden Rusya, cinayetlerini dünyanın farklı coğrafyalarına taşımaya devam ediyor. Rus istihbaratı ve tetikçileri, benzer cinayetler işlemiştir. Aynı şekilde daha önce Türkiye'de 2 Çeçen komutanı suikast sonucu öldüren Rus istihbaratı, dün İstanbul'un orta yerinde gerçekleştirdiği cinayetle katliamlarına yeni bir halka ekledi. Rus işgaline karşı direnirken yaralanmış ve ailesiyle Türkiye'ye sığınmış Hamzat ve iki arkadaşı şehit edildi. Bunun, işlenen karanlık cinayetin devamı olduğu açıktır." ifadelerini kullandı.

ceccen-mucahid-gazi-hamzat_bergkhazh-musavei_rustem-altamirov_zavrbek-amriev_zeytinburnu02.jpg

Murat Özer, daha önce öldürülen Çeçenlerin katillerinin yakalanmamış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye emniyet güçlerinin, yaşanan bu açık katliamdan sonra nasıl bir tutum takınacağını merakla izliyoruz. Türkiye'ye yerleşmek zorunda kalmış Çeçen kardeşlerimizin maruz kaldıkları bu vahşet karşısında yetkililer ve kamuoyunun sessizliğini sürdürmesi kabul edilemez. Türkiye hükümeti kendi topraklarına sığınmış yasal oturma izni verdiği insanların bu şekilde katledilmeleri karşısında derhal harekete geçmeli ve Rus devletinin arkasında olduğu bu cinayetlerin hesabını sormalıdır."

imkander-cecen-gazi-suikast-zeytinburnu04.jpg

"EŞLERİMİZİN KATİLLERİNİN BULUNMASINI İSTİYORUZ"

Hamzat'ın eşi Şehide Musavei de şunları söyledi: "Buraya rahat yaşamak için geldik. Eşim Cuma günü şehit oldu. Daha önce de benzer olaylar oldu. Biz katillerin bulunmasını istiyoruz. Hükümetin bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Sanki katil biziz gibi, polis evimize gelip arama yaptı. Olayın çözülmesini istiyorum."

Saldırıda ölen Zavrbek Amriev'in eşi Malika Amriev de gözyaşlarına hakim olamayarak, "Eşimle buraya güzel günler geçirmek için geldik. 6 aylık bir kız çocuğum var. Eşim dün şehit edildi. Katillerin bulunmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

imkander-cecen-gazi-suikast-zeytinburnu03_ridvan-kaya_murat-ozer_imran-abdulazimov.jpg

Toplantıda son olarak söz alan Çeçen komutan İmran Abdülazimov ise sürekli tehdit aldığını söyledi. Abdülazimov, "Biz, öleceğimizi bilerek bugünlere geldik, bu işleri yaptık. Yapanları mafya olarak gösteriyorlar ama bu cinayetler Rusya tarafından yapılıyor." dedi.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da daha önce Çeçen direnişçilerin Türkiye'de birçok defa suikasta uğradığını ancak bu sikastlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmaığını hatırlattı. Suikastların engellenememesi ve katledilen Çeçenlerle ilgili herhangi bir sürecin yaşanmamasının yeni suikastlara zemin hazırladığını belirten Kaya, Zeytinburnu'ndaki katliamı da bu çerçevede değerlendirdi.

Şehitlerin cenazesi 18 Eylül Pazar günü öğle namazından sonra Fatih Camii'nden kaldırılacak.

HAKSÖZ-HABER

 imkander-cecen-gazi-suikast-zeytinburnu05.jpg

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Şehid   #Çeçen   #komutanların   #eşleri   #konuştu   
YORUMLAR
  • Y. HAKSÖZLÜ   18-09-2011 02:01

    Yukarıda ki fotoğrAF karesinde ;şehit eşleri konuşurken,Onları karşısında bir müslüman bacak- bacak üstüne atmış dinleyebiliyor. Çok acı.

  • mehmet maksut   17-09-2011 21:50

    rabbim yardımcınız olsun bacılarım. allah şehadetlerini kabul etsin. bu dünyada hesaplaşmasakta elbette ahirette onlarela hesaplaşacagız. rabbim bu dünyada bunların hesabını soracak bir güç ve idare versin. islam olmadan müslümanın hayatı güvende olamaz. son olay islami bir idarenin luzumatının bir başka boyutunu gösterdi. istanbuldaki kardeşlerimin bu cenazeye katılmasını bir sorumluluk olarak bilmelerini ve bunların ölürken yanlız olmadıgını sahipsiz olmadıklarını en azında bir cenazede bile göstermelerini çok istiyorum. keşke katılabilseydim

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN