Savcı: Hiçbir komutanın ifadesi alınmadı

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, soruşturma kapsamında şu ana kadar bölgedeki komutanlar dahil hiç bir askeri yetkilinin ifadesinin alınmadığını söyledi.

24-05-2012


Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen ve 34 kişinin ölümüne neden olan hava operasyonuyla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, dosyanınUludere'deki soruşturmanın ardından kendilerine geldikten sonra, başta bölgedeki askeri yetkililer olmak üzere hiç kimsenin ifadesine başvurmadığını açıkladı.

Başta mağdurlar olmak üzere bazı ifadelerin, dosya Diyarbakır'a gelmeden Uludere Savcısı tarafından alındığını belirten savcılık yetkilileri, ellerindeki bilgi ve belgeleri tamamladıktan sonra ifade alma aşamasına geçilebiliceğini söyledi. Soruşturmayı yaşanan olayın sonundan itibaran ele alan veGenelkurmay Başkanlığı ve MİT dahil bir çok kurumdan belge ve bilgi isteyen savcılığın halen bazı bilgi ve belgeleri beklediği kaydedildi.

Basında çıkan haber ve yazılar dosyalanıyor

Yetkililer, bölgedeki Jandarma, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı ilgili birimlerden talep edilmesi gereken bilgi ve belgelerin direk Genelkurmay Başkanlığı'ndan istendiğini, Genelkurmay'ın da bu belgeleri ilgili kurumdan istemesi nedeniyle sürecin uzadığını belirtti. Yetkililer, TBMM'nin savcılıktan istediği bilgi ve belgelerin soruşturma savcısının yoğunluğundan dolayı henüz gönderilmediğini söyledi.

Şu aşamada basında emir verdiği gerekçesiyle adları açıklanan komutanlarla ilgili bir çalışmanın da olmadığını belirten savcılık yetkilileri, ancak basında yer alan bütün haber ve küpürler ile köşe yazılarının, Uludere ile ilgili yazıların da soruşturma için toplandığı ve klasörlere alındığını kaydetti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Savcı:   #Hiçbir   #komutanın   #ifadesi   #alınmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN