Sav'ın özrü kabahatinden büyük

Önder Sav, sözlerinin hakaret olmadığını ispatlamak için mahkemeye, Yargıtay'da geçmiş yıllarda görülen ve "Allah'a hakarete tmeyi" suç saymayan davayı sundu.

15-12-2011


Hz. Peygamber'e hakaretten yargılanan eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, davadan yırtmak için Yargıtay'da geçmiş yıllarda görülen "Allah'a hakaret" davasını örnek gösterdi.

Sav 1992 yılında Yargıtay'da görülen "Allah'a hakaret" davasının sonucunu Elmadağ Adliyesi'ne bizzat giderek savcılığa emsal olarak sundu.

Partinin genel sekreteri ve Ankara Milletvekili olduğu dönemde Önder Sav'ın Elmadağ ziyaretinde sarf ettiği sözler kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olmuştu. Hz. Muhammed ve Hac konusunda alaycı ifadeler kullanan Sav, toplumdan gelen tepkilere rağmen özür dilememişti.

DOKUNULMAZLIK ENGELLEDİ

Savcılığın fezleke hazırlamasına karşın CHP'nin eski genel sekreteri, dokunulmazlık zırhından yararlanarak hakkında dava açılmasının önüne geçebilmişti. Ancak Kılıçdaroğlu tarafından listeye konulmadığı için 12 Haziran 2011 seçimlerinde de milletvekili olamadı. Sav'ın vekilliğini kaybetmesi üzerine çok sayıda vatandaşın şikayetini tekrar işleme koyan Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı, hacca gitmek isteyen 76 yaşındaki Mustafa Ünal'a, "Araplara para kaptırma, bakarsın Muhammed belki seni bırakmaz orada" diyerek dini değerleri alenen aşağılayan Önder Sav hakkında 6 aydan 1 yıla varan hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

BU LAFLAR SUÇ DEĞİLMİŞ

Hazırlanan iddianame kabul edilerek Sav hakkında dava açıldı. 2012 yılının ilk aylarında Elmadağ'da hakim karşısına çıkacak olan Önder Sav, bir taraftan CHP'de muhalifleri Kılıçdaroğlu'na karşı harekete geçirmek için Ankara'da toplantı üzerine toplantı yaparken diğer taraftan da davadan kurtulmak için 2011 yılından 1992 yılına kadar olan benzer davaları içeren mahkeme kararlarını incelemeye aldı.

Konu hakkında geçtiğimiz günlerde savcılığa ifade veren Önder Sav, 1992 yılında Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun "Allah'a hakaret davasına" ilişkin verdiği kararı emsal göstererek Hz. Muhammed ve Hac konusunda söylediği sözlerin suç içermediğini savundu. Ettiği lafları Hz. Muhammed'i muhatap alarak söylemediğini belirten Sav, kendisinin bu sözleri hacca gitmek isteyen Mustafa Ünal'ı muhatap alarak söylediğini beyan etti. Sav, 1992 yılında bir şahsın düğünde "Allah'a küfretmesini" o yıllarda ideolojik kararlarıyla ön plana çıkan Yargıtay'ın suç olarak görmemesini savcılığa delil olarak sundu.

İLK DURUŞMA ŞUBAT'TA

Kamuoyu önünde şu ana kadar açıktan bir özür dilemeyen ve kendisini şaka yollu konuştuğu şeklinde savunan Sav, savcıya veridiği ifadede ise, "Ben Allah'ı dini değerleri ve Hz. Muhammed'i asla aşağılamadım" dedi.

Dini değerleri aşağılamak gibi bir kastının olmadığını dile getiren Sav, olaydan sonra evine giderek gönlünü almaya çalıştığı, sonrasında da parti merkezinde ağırlanan ve CHP'li belediyelerin festivallerine götürülen Mustafa Ünal'ın kendisi lehine bir gazeteye verdiği demeci de delil olarak sundu. Sav'ın hakaret içeren sözlerinin basına yansımasının ardından Ankara'dan Batman'a İstanbul'dan Rize'ye kadar bir çok vatandaş savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Sav'ın hakim karşısına çıkacağı ve çok sayıda da müdahil avukatın katılacağı davanın ilk duruşması 7 Şubat 2012 günü Elmadağ Adliyesi'nde görülecek.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Sav'ın   #özrü   #kabahatinden   #büyük   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN