Saraçhane'de Adeviyye nöbeti devam ediyor

Mısır'da yapılan darbe ve sonrasında Müslümanlara yönelik düzenlenen katliam Saraçhane'de her akşam protesto ediliyor.

21-08-2013


Mısır'daki darbenin ardından yaşanan kanlı olaylara tepki gösteren bir grup, Saraçhane Parkı'nda protesto gösterisi düzenledi.

Genç Hareket önderliğinde örgütlenen grup, Mısır'da yaşanan olaylara dikkat çekmek için Saraçhane Parkı'nda toplandı. Gruptakiler, tekbir getirerek, "Şehit Esma yolun yolumuzdur" ve "İhvan'a selam, direnişe devam" sloganları attı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Gebze Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Taşlı, meydanda bulunanlara Rabia işaretinin bir çığlık olduğunu belirterek, "Rabia işareti Hz. Nuh'a gönderilen bir selamdır aynı zamanda. Nuh'un gemisine binenlere, bir oluşun selamıdır. Onlarla beraber oluşun selamıdır. İçe kapanan başparmak bir elif, diğer dört parmak elifin diğer kısmını tamamlayan ve Allah lafzını ortaya çıkartan bir durumdur. Rabia işareti bir çığlıktır, mazlumun müslümanca duruşun çığlığıdır. Bu çığlığımızı an be an çoğaltmaya devam etmeliyiz" dedi.

Mısır için meydanda toplanan vatandaşlara birer sayfa Kur'an-ı Kerim dağıtılarak topluca hatim indirildi. Grup, yatsı namazını kıldıktan sonra saat 01.00 sıralarında dağıldı.

 

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Saraçhane'de   #Adeviyye   #nöbeti   #devam   #ediyor    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN