Sapkınların yürüyüşüne izin verilmedi

İstanbul Valililiği Taksim’de yapılması planlanan LGBTİ yürüyüşüne izin çıkmadı.

17-06-2016


1 hafta gibi bir zamana yayılmış, ''24. Onur Haftası'' adı altında onursuz ve sapkın birtakım etkinlikler yapma hazırlığında olan LGBTİ adlı topluluğun, cinsel sapkınlıkların meşrulaştırılması, yaygınlaştırılması çabaları ile giriştikleri etkinlikler kapsamında, hafta boyunca yapılacak programlar arasında belki en masum olanı sayılabilecek yürüyüşe, İstanbul Valiliğinden buna izin verilmeyeceği açıklaması yapıldı.

18-26 Haziran günleri arasında planlanan etkinliklerin destekcileri arasında, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy belediyeleri yer alıyor. Yürüyüş eyleminin masum kaldığı bu etkinlikler arasında, hafta boyunca daha bir sürü ahlaksız programların yapılmasına ise valilik sessiz kaldı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“Bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada, LGBT üyeleri tarafından 19-26 Haziran 2016 tarihlerinde Taksim’de düzenleyecekleri bir yürüyüşe çağrı yapıldığı anlaşılmaktadır.

Valiliğimizce, başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan günlerde bu yönde bir toplantı ve gösteri yürüyüşü tertip edilmesine izin verilmeyecektir. Bu tür etkinliklerin nerelerde yapılabileceği de, yasa gereği önceden ilan edilmiştir. Değerli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemelerini, Güvenlik Güçlerinin bu yönde yapacağı uyarılara riayet ederek yardımcı olmalarını rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Bianet’e konuşan etkinlik komitesinden Kıvılcım Arat: Valilik Açıklamasını tanımıyoruz , Avrupa’ya Başvuracağız…

“Valiliğin açıklamasını tanımıyoruz çünkü gösteri ve yürüyüş yapma hakkı anayasayla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanınmış durumdadır. Dini gruplar ve çeşitli gruplar İstiklal Caddesi’nde basın açıklamalarını özgürce yaparken, LGBTİ’lerin yürüyüşüne izin verilmemesi ayrımcılıktır.

“Eğer 19 Haziran’da düzenleyeceğimiz yürüyüşe müdahale ederlerse önce iç hukuk yollarını kullanacağız ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar bu hukuksuz uygulamanın peşinde olacağız. dedi

 

Etiketler : #Sapkınların   #yürüyüşüne   #izin   #verilmedi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN