Sakarya’da vahşi cinayet

Sakarya'da akıllara durgunluk veren bir vahşet yaşandı. Evinden kaçırılan 9 aylık hamile kadın ile 10 aylık bebeği hunharca öldürülmüş olarak bulundu.

07-07-2017


Sakarya'da, Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğini kaçırıp ormanda öldüren 2 kişi tutuklandı. Cinayet, Kaynarca ilçesinde işlendi. İlçede yaşayan Suriyeli Halid Al-Rahmun fabrikadaki gece mesaisinden sonra evine gitti. Kapı zorlanarak açılmıştı. Halid Al-Rahmun'un 9 aylık hamile eşi Emani Al-Rahmun ve 10 aylık oğlu evde yoktu.

Suriyeli işçi, polise aynı fabrikada çalışan Cemal B. ve Birol K. ile tartıştığını, ikisinin de mesaiden erken çıktığını anlattı.

TUTUKLANDILAR

Anne ve bebeğinin cenazeleri ormanlık alanda köylüler tarafından bulundu. Gözaltına alınan Suriyeli işçinin bahsettiği iki arkadaşı tutuklandı.

 

 

 

 

 

 

ZANLILARDAN BİRİ ÜST KAT KOMŞUSU

Zanlılardan Birol K. evli bir çocuk babası, aynı zamanda Suriyeli ailenin üst kat komşusu. Cemal B. ise bekar.

SORGULARINDA CİNAYETİ İTİRAF ETTİLER

Zanlılar sorgularında cinayeti itiraf etti. Halid Al-Rahmun'la tartışan 2 zanlı, Suriyeli işçi fabrikada mesaideyken evine gitti. Zanlılar kapıyı levyeyle açtı, 19 yaşındaki Emani Al-Rahmun ve 10 aylık oğlunu kaçırıp 20 kilometre uzaktaki ormana götürdü.

 

 

 

 

 

 

 

İki Zanlı, Suriyeli kadın ile bebeğini taşla darp ederek öldürdüklerini anlattı. Hamile kadına cinayetten önce cinsel saldırıda bulunulduğu da iddia edildi.

ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Zanlıların adliyeye sevk edildiği duyulunca çok sayıda kişi Kaynarca Adliyesi önünde toplandı. Güvenlik güçleri müdahale etti, arbede yaşandı. Jandarma havaya uyarı ateşi açtı.

 

 

 

 

 

 

Hamile kadın ve oğlunun cenazeleri otopsi için İstanbul'a gönderildi. Cenazeler Sakarya'daki namazın ardından toprağa verilmek üzere Suriye'nin İdlib kentine gönderilecek.

DOĞUM İÇİN BUGÜN HASTANEYE YATIRILMASI PLANLANIYORDU

Hamile olan Emani Al-Rahmun'un doğum için bugün hastaneye yatırılmasının planlandığı da öğrenildi.

AİLE BAKANI'NDAN TEPKİ

Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya cinayete Twitter'dan şu ifadelerle tepki gösterdi:

''Bu vahşeti gerçekleştirenler insan olamaz. Terörün ve barbarlığın ırkı, milliyeti yok. Yaptıklarının cezasını en ağır şekilde çekmeliler."

Etiketler : #Sakarya’da   #vahşi   #cinayet   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN