Sakarya: NATO ve Amerikan üsleri kapatılsın!

Sakarya Adalet Girişimi, 371. hafta eyleminde başörtülü öğrencilere yönelik baskı ve şiddeti kınarken, Suriye’de akan kanın durması için sorumluluk çağrısı yaptı. Eylemde Adana’da İncirlik Üssü’ne yapılan yürüyüşe destek verilirken, Türkiye’deki tüm NATO ve Amerikan üslerinin kapatılması istendi.

14-10-2012


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 371. hafta basın açıklamasını Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi adına Mithat Aykaç okudu. Gaziantep’de Sedanur Ağsu adlı öğrencinin tecrit ve darp edilmesiyle gündeme gelen yasakla ilgili “Hiçbir kurumun idaresi, idarecisi, görevlisi, başörtülü kız çocuğuna, başörtülüye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamaz. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri harekete geçip okullarda keyfi ve ideolojik davranışlarda bulunan personellerine gerekeni yapmalıdırlar ve yaşanan zulümler son bulmalıdır… Başörtüsüne her alanda sınırsız özgürlük sağlanmalıdır.” denildi.

Suriye’de 19 aydır devam eden sürecin herkesin içini kanattığı ifade edilen açıklamada “Suriye kan, gözyaşı ve ölüme terk edilmiş bulunuyor. Esed’in üç hafta içinde gideceği söylendi, aradan 19 ay geçtiği hâlde hemen gidecek gibi de görünmüyor Bir an önce ateşi söndürmek gerekirken, yazık ki hâlâ ateşe benzin dökmeye çalışanlar var. Yetmiyormuş gibi bir yandan Türkiye’yi askerî müdahaleye, diğer yandan dört İslam ülkesini birbiriyle savaşmaya sürüklemek istiyorlar. Türkiye, İran ve Mısır bir araya gelip olaya el koyması bir çözüm gibi gözüküyor… Sünni-Şii/Türkiye-İran çatışması tuzağına düşülmeyecek olursa üç büyük İslam ülkesinin prensipte üzerine vardığı mutabakat bu kanlı savaşı sona erdirebilir, ya da kalınan yerden iç savaşa devam edilir.” denildi.

(Kaynak: Platform Haber)

Etiketler : #Sakarya:   #NATO   #ve   #Amerikan   #üsleri   #kapatılsın!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN