Sakarya'dan Libya ve Bahreyn halkına destek

Sakarya Adalet Girişimi tarafından yapılan eylemde Libya ve Bahreyn’deki katliamlar protesto edilirken, İsrail’in 2003’te buldozerle ezerek öldürdüğü Rachel Corrie ve Halepçe Katliamı da anıldı

19-03-2011


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi tarafından Bulvar AKM önünde yürütülen direnişin 288. eylemine Libya’da diktatörr Muammer Kaddafi’ye karşı mücadele eden 17 Şubat Hareketi’nin Türkiye halkına dönük yayınladığı açık mektubun okunmasıyla başlandı.

Platform adına Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi’nin okuduğu mektupta “Esefle belirtelim ki, Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan sizden daha hayırlı ve olumlu bir tutum beklentisi içersindeydik. Üzülerek belirtelim ki, uluslararası konjonktürün, ticari piyasa endişelerinin ötesinde bir niyet ve tutum ortaya çıkmadı.

17 Şubat Hareketi Gençliği özgürlük, hürriyet yolunda ve tertemiz şehitlerimiz için bu harekete kalkışmıştır.Türkiye’nin maslahatı Libya halkının maslahatı ile beraber olmaktan geçer. Türkiye halkının bu konudaki maslahatı da Libya’daki bu kalkışmaya/direnişe destek vermektir. Türkiye ve Libya’nın, her ili halkın bağları, 500 yılı aşkındır süregelen tarihi bağlardır.

Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan, Libya konusundaki demeçlerinde, 15 milyar dolarlık bir iş hacminin Libya halkı ile olan bu derin, tarihi bağlardan; bir diktatör ve evlatlarının, onların paralı askerlerinin katlettiği masum Libyalılardan, daha önemli gördüğünü mü isbat etmeye çalışıyor? Hür Ve Özgür Türkiye Halkı! 17 Şubat Hareketi Gençliği olarak sizden yardım ve desteklerinizi, acımasız diktatör ve avanesine karşı bizimle dayanışma içinde olmanızı talep ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Rachel Corrie ve Halepçe de anıldı

Sakarya Adalet Girişimi’nin 288. hafta eyleminde Libya ve Bahreyn halklarıyla verilen dayanışma mesajlarının yanında 2003 yılında İsrail İşgal Güçleri’ne ait bir buldozer tarafından kasten ezilerek öldürülen barış gönüllüsü Rachel Corrie ve Saddam Hüseyin’in 1988 yılında Halepçe katliamında ölenler de anıldı ve "İnsanlığın vicdanında derin izler bırakan bu katliamların, yarının kutlu şafağı ile dağılacak karanlığın son perdesi olduğuna ilişkin inancımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

"12 Eylül'le hesaplaşacağız" diyenlerle alay ettiler

Basın açıklamasında 12 Eylül darbesini gerçekleştiren Kenan Evren’in Mustafa Kemal’in Harp Okulu’na girişinin yıldönümü vesilesi ile düzenlenen törene katılmasıyla ilgili olarak ise “12 Eylül ile hesaplaşmak için son referandumda halktan “evet” oyu istenmişti. Bu hesaplaşmadan ne kast edildiğini ise Kara Harp Okulu’nda yapılan törende anladık. 12 Eylül’ün babası Kenan Evren Genelkurmay Başkanı’nın yanında protokolde arz-ı endam etti. Ve adeta tüm bu “hesaplaşma” yaygarasının sahipleri ile de alay etti.” dedi.

Basın açıklamasında “Özgür Libya, Özgür Bahreyn” yazılı dövizler taşınırken “Başörtüsü İslam’ın emri, Müslüman kadının kimliğidir” pankartı açıldı.

"Yaşasın Halkların kardeşliği Yaşasın İslami mücadelemiz." ifadeleriyle biten açıklamadan sonra “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın Küresel İntifada” sloganları atıldı.


Etiketler : #Sakarya'dan   #Libya   #ve   #Bahreyn   #halkına   #destek   
YORUMLAR
  • beytullah emrah   19-03-2011 13:48

    Libya halkı adına gençlik hareketinin yayınladığı açık mektup aslında Türkiye'de siyasi iktidarın çıkarcı ve egemenlerden yana ilişkilerinin deşifre edilmesi mahiyetinde çok çarpıcı bir metindir. Daha önce konjonktöre göre hareket edip rüzgarın diktatörler aleyhine güçlendiği noktada ortaya çıkarak puan toplamaya kalkanlar, şimdi Libya, Bahreyn, Suudi Arabistan'da diktatörlere ve Afganistan-Pakistan hattında NATO'ya tepki göstermeyerek iki yüzlü çıkar siyasetlerini ortaya koymuştur. Gençlik hareketinin gördüğünü ve yazdığını Türkiye'deki istisnasız tüm İslami yapıların doğru okuyup, değerlendirmesi duası ile...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN