Sakarya'dan AKP'ye tezkere ve NATO tepkisi

Sakarya Adalet Girişimi, 291. Hafta açıklamasında batılı güçlerin Libya’ya müdahalesini ve AK Parti'nin tezkere geçirerek Türkiye’yi buna ortak etmesi protesto edildi

02-04-2011


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu’nun her Cumartesi gerçekleştirdiği eylemlerde 291. haftayı geride bırakırken, Diriliş Saati Dergisi adına ortak basın açıklamasını okuyan Serdar Duman, Libya’ya emperyalist güçlerin müdahalesini eleştirdi.

Serdar Duman şunları söyledi:

“2008’de çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 1500 kişinin İsrail tarafından Gazze’de, yine 1992-1995 yılları arasında Bosna’da Sırplar tarafından 350.000 Müslüman’ın katledilmesine seyirci kalan batılı emperyalistleri Libya’da hızla harekete geçiren temel neden nedir acaba?

Müslüman halkların diktatörlerinden kurtulmayı hedeflerken, batılı canavarların tuzağına düşmek gibi daha büyük bir tezgaha mı geldiğini sorgulamak zorundayız.

Çünkü biz batı emperyalizminin kendi çıkarları doğrultusunda zaman zaman demokrasinin, zaman zaman da dikta rejimlerinin yanında yer aldığını hep gözlemledik. Eli kanlı batı emperyalizminin insan haklarından ve demokrasiden söz etmesinin ve bu iddialarının ulusal/uluslar arası medya tarafından pompalanmasının ne denli trajikomik olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de ve daha bir çok coğrafyada dökülen kanlar henüz kurumadı...

Diktatör Kaddafi’nin kirli icraatları, Libya’da batılı emperyalistlerin zulmünün üstünü örtüyor. Irak Savaşı’nda gösterilen tepkinin hiçbiri burada gösterilemiyor. Bu konuda tepki koyanlar Kaddafici olmakla suçlanıyorlar. Bu mantıkla Libya’da halkın başına yağdırılan binlerce bomba ve ölen yüzlerce sivile karşılık vicdanlardan ses çıkmıyor.

Şunu unutmayalım ki Irak’a ve Afganistan’a BM eliyle gelen demokrasi ne ise, Libya, Suriye gibi ülkelere de aynı demokrasi gelecektir. Yani demokrasi kılıfındaki zulüm daha bir koyu olarak bu ülkelerin kaderi haline gelecektir.

Bizler batılı emperyalistlerin başta Libya olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki müdahalelerini asla kabul etmiyor, tüm halkımızı bu müdahalelere karşı direnişe çağırıyoruz. İslam coğrafyasının geleceğini Müslüman halklar kendi iradeleri ile sadece ve sadece Allah’a kul olmanın bilinci içerisinde belirleyinceye kadar tüm zalimlerle olan mücadelemiz devam edecektir."

AKP'NİN LİBYA POLİTİKASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ 

Basın açıklamasında Hükümet de şu ifadelerle eleştirildi:

"Ak Parti hükümetinin Libya konusundaki zikzaklı tavrını da şiddetle kınıyoruz. Birleşmiş Milletler kararının sadece Libya hava sahasının Kaddafi’nin uçaklarına kapatılması şeklinde olmasına rağmen, önce Fransa’nın öncülüğünde sonra da NATO’nun öncülüğünde Libya sürekli bombalanmakta, daha da ileri gidilerek kara harekatından söz edilmektedir.

Başından beri Libya’ya müdahaleye karşı olduğunu söyleyen Türkiye, Amerika karşısındaki acziyeti ile bir kez daha bölgesel güç değil, aciz güç olduğunu ispatlamıştır.

Bütün kararların ittifakla alındığı NATO içinde Türkiye veto hakkını yine kullanamadı. Daha doğrusu efendi Amerika buna müsaade etmedi.

Geçmişte Peygamberimize (s.a.v.) hakaret içeren karikatürler ile ilgili savunmacı tavrıyla bilinen eski Danimarka Başbakanı Rasmussen’in NATO genel sekreteri olarak seçiminde ve Türkiye’ye füze savunma sistemleri yerleştirilmesinde Türkiye hükümeti ilk anlardaki muhalif söylemine rağmen, Amerika’nın baskısı karşısında geri adım atarak boyun eğdi.

Aynı durum Libya’ya müdahale hususunda da tezahür etti. Amerikan emperyalizmine olan göbek bağını inkar eden Ak Parti hükümeti halkımızı kandırmaktadır. NATO Amerika güdümündeki bir oluşumdur ve Türkiye’nin bu oluşumdaki yeri sadece ve sadece figüranlıktır. Türkiye, bir zulüm mekanizması olan NATO ittifakından bir an önce ayrılmalıdır."

 

Etiketler : #Sakarya'dan   #AKP'ye   #tezkere   #ve   #NATO   #tepkisi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN