Sakarya'da Uludere katliamı protesto edildi

Sakarya Adalet Girişimi 329. Hafta basın açıklamasında Uludere’de 35 köylünün öldürülmesinde sorumluluğu olanlardan mutlaka hesap sorulması gerektiğini belirtti

01-01-2012


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, yılın son gününde gerçekleştirdiği 329. Hafta basın açıklamasında Şırnak’ın Uludere kırsalında gerçekleşen ve 35 köylünün hayatını kaybettiği hava saldırısını kınadı. Platform adına İlim ve Hikmet Vakfı’ndan Behzat Çakmak’ın okuduğu açıklamada “Bu saatten sonra o sivillerin orada ne işi var diye sormadan ve meselenin üstünü örtmeye çalışmadan Hükümet, sorumlulardan ivedilikle hesap sormalıdır. Hükümet’e sesleniyoruz ve tatmin edici cevap bekliyoruz. Ortada ahmakça bir hata ve fütursuzluk mu söz konusu, yoksa provokasyon amaçlı bir katliam mı var? Bu kadar vahim bir olay karşısında sadece özür dilemek, bahanelere sığınmak yetersiz kalır. İstifa ve görevden alma dâhil, idari ve hukuki her türlü yaptırım derhal uygulanmalıdır.” dedi. 

Baro ve BMW’ye başörtüsü tepkisi

Asgari ücretlilerin ve emeklilerin yoksulluk sınırı altında yaşadığı bir vasatta milletvekillerinin bir gece vakti yaptığı zam oranına tepki gösteren Behzat Çakmak, “Milletin kendisine yüzde üç mü yüzde dört mü zam yapalım diye günlerce tartışırken, bu denli bir yüzsüzlüğün milletvekillerine yakışmadığını hatırlatmak istiyoruz” denildi. İstanbul Barosu’nun başörtülü avukatlara dönük uyguladığı yasağın kınandığı açıklamada ayrıca BMW distribütörlüğü adına Ralli pilotu Burcu Çetinkaya ile yapılan sponsorluk anlaşmasının, programa başörtülü arkadaşı ile çıkmasını “imajının bozulduğu” gerekçesi ile iptal edildiğini ifade etti. 

Etiketler : #Sakarya'da   #Uludere   #katliamı   #protesto   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN