Sakarya Başörtüsü Platformu gündemi değerlendirdi

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 252. özgürlük eyleminde Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un açıklamaları ile AYM’nin verdiği kararı vesayet rejiminin devamı olarak gösterdi

11-07-2010


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şûbesi’nden Sâhir Akça’nın okuduğu 252. açıklamada Orgeneral Başbuğ’un açıklamalarını “Askeriyede o kadar yolsuzluk, hukuksuzluk, cunta yapılanmaları, şüpheli ölümler, işkenceler, faili meçhuller, hergün medyaya düşen acayip ses ve görüntü kasetleri, çürük raporu ve kıyak yerlerde askerlik yapabilmek pazarlıkları varken, bunların ortadan kaldırılması, yanlışların düzeltilmesi, haksızlıklara son verilmesi ile ilgili ne gibi çalışmalar yapıldığı hakkında bilgiler vermek yerine, bunları basına kim sızdırdığının derdinde ve “askeriyeye asimetrik baskılar var” gibi kimsenin inanmadığı inanamadığı açıklamalarda bulunuyor.” sözleriyle eleştirdi.

Hukukun tuzu da koktu!

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı eleştiren Sahir Akça, konuyla ilgili olarak da “Diyorlar ki; Anayasadaki şu kadar madde değiştirilmesi dahi teklif edilemez. Zaten Meclis o maddelere dokunamıyor ki. Peki, ne oluyor o zaman? O zaman bu, durumdan vazife çıkarmak oluyor… Hatta birileri normal bir şekilde halkın oylarıyla seçilmiş meclisin böyle bir yetkisi olmadığı gibi hezeyanlarda sarf ediyor. Peki, kimler değişiklik yapabilirmiş bu yasalarda veya hepten değiştirebilirlermiş? Kurucu Meclis.

Nedir kurucu meclis? Cuntaların başarılı oldukları eylemleri sonucunda yaptıkları darbelerle ne haktan, ne hukuktan, ne insanî ve dini istek ve mecburiyetlerden haberi olmayan, böyle bir düşünceleri, dertleri de bulunmayan elit-aristokrat-bürokrat, tuzu kuru burjuva tabakası. Evet, böylece irtica ne, mürteci kim daha iyi anlaşılıyor ve görülüyor. Lâkin tuzu kokutanlar mürteci diyor bize.”

Etiketler : #Sakarya   #Başörtüsü   #Platformu   #gündemi   #değerlendirdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN