SAGİR’den siyonist işgalciye ve Füze Kalkanı Projesi’ne tepki

Sakarya Adalet Girişimi 274. eyleminde İsrail’in Mavi Marmara için özür dilemesinin ve tazminat vermesinin yetmeyeceğini söylerken, NATO’nun Füze Kalkanı Projesi’nin Meclis’ten geçmemesi için 1 Mart Tezkeresi sürecindeki gibi sivil direniş çağrısı yaptı

11-12-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu’nun her Cumartesi günü yaptığı eylemlerinde 274. hafta geride kalırken, platform adına bu hafta basın açıklamasını Ribat Vakfı Sakarya Şubesi’nden Bahattin Kuruoğlu okudu. Siyonist işgal rejiminin Mavi Marmara’daki kanlı baskın sebebiyle Türkiye’den özür dilemesinin ve tazminat ödemesinin yeterli olmayacağını ifade eden Kuruoğlu, “Mavi Marmara yardım gemisindeki şehitlerimize tazminat ödenmesi yetmeyeceğini belirtmek istiyoruz. Gönüllülerin amacı sadaka almak değildir. İsrail, gerçek mana da özür dileme niyetinde ise; mazlum Gazzelilere uyguladığı ambargoyu kaldırmalı, Filistin’in asıl topraklarını tanımalı, Filistin halkı özgürce yaşamalıdır.

Korsan Terör Devleti, sadece Filistin bölgesinde değil, yeryüzüne hâkim olabilmek amacı ile emellerini gerçekleştirme niyetindedir. Bunun bariz örnekleri ile karşılaşmak hiç de şaşırtıcı bir durum oluşturmamaktadır.” dedi.

NATO tezkeresi Meclis’ten geçmesin!

Sakarya Adalet Girişimi, Lizbon’da alınan Füze Kalkanı Projesi’ne destek kararına karşı mücadele çağrısını bir kez daha yeniledi. Bahattin Kuruoğlu, konuyla ilgili açıklamasında “İsrail, NATO işbirliği ile Afganistan üzerinden, Afganistan-İran sınırından İran'a karşı istihbarat operasyonlarına başlamış bulunmaktadır. Afganistan'da İran sınırına 20 kilometre mesafede bulunan NATO'ya ait askeri üste İsrail birliklerinin konuşlandırıldığı, İran içinde yapılacak operasyonların, sabotajların bu üsten yürütüleceği belirtiliyor... Yeni suikastlar geliyor demektir bu.

Ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, kuracağı füze savunma sisteminin bütün Körfez'i içine alacağı hakkında bilgiler de son günlerde dile getirilmeye başlanmıştır. Birleşik Arap Emirlikleri’nin füze kalkanıyla bölgedeki Arap Ülkelerinin kalkanı entegre edilecekmiş yâni bütünleştirilecekmiş havası verilmeye çalışılıyor.

Asıl amacın, her ne kadar ülkemizde kurulanın maksadı inkâr edilse de, İran füzelerine karşı koymak için olduğu aşikârdır.

Projenin maliyetinin 7 milyar dolar olduğu belirtilmekte. Bu duruma itiraz ediyor, Müslüman halkların paralarının Amerikan emperyalist çıkarlarına hizmet etmesini şiddetle kınıyoruz.

Ayni şekilde; Türkiye toprakları da emperyalist çıkarları için kullandırılmamalı. Nasıl tezkere geçmediyse füze kalkanına meclisten müsaade edilmemelidir.” dedi.

Etiketler : #SAGİR’den   #siyonist   #işgalciye   #ve   #Füze   #Kalkanı   #Projesi’ne   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN