Rusya'nın saldırılarında en az 200 sivil katledildi

Suriye Türkmen Meclisi İstişare Kurulu Üyesi ve Bayırbucak Sorumlusu Ömer Ceren, “Saldırıların yapıldığı İdlib, Halep ve Lazkiye kırsalında DAEŞ yok. Bu saldırılarda 3 günde 200 sivil öldü. Hastahane ve sivillerin yaşadığı köyler özellikle hedef alınıyor” dedi.

05-10-2015


Suriye Türkmen Meclisi İstişare Kurulu Üyesi ve Bayırbucak Sorumlusu Ömer Ceren, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin, “Rusya, zamanında verdiği bu destekle Esed'i ipten aldı” dedi. Ülkede, son günlerde rejim aleyhinde gelişmeler olduğunu belirten Ceren, “Muhalifler, Humus-Şam yolunda kontrolü sağlamak üzereydi. Kuzey Guta'nın güneyindeki kuşatma kırılmak üzereydi. Bunun gibi birçok noktada rejim zayıflatılıyordu. Rusya zamanında gelen bu destekle Esed'i ipten aldı” ifadesini kullandı.
 
DAEŞ PALAVRASI İLE 200 SİVİL KATLEDİLDİ
 
Rusların, hava saldırılarının DAEŞ'e yönelik olduğu yönündeki izlenimlerini “palavra” olarak nitelendiren Ceren, “Saldırıların yapıldığı İdlib, Halep ve Lazkiye kırsalında DAEŞ yok. Bu saldırılarda 3 günde 200 sivil öldü. Hastahane ve sivillerin yaşadığı köyler özellikle hedef alınıyor” dedi.
 
BÜYÜK TÜRKMEN GÖÇÜ YAŞANABİLİR
 
Ceren, Rusya'nın Türkiye sınırındaki bazı güvenli köylere 20'ye yakın hava saldırısı düzenlendiğini belirterek, "Güvenli diye orada yaşayan binlerce kişiyi telaş sardı. Köylerde yangınlar var. Kimisi evlerini, çadırlarını terk etti. Saldırılar devam ederse büyük bir Türkmen göçü yaşanabilir” uyarısında bulundu.
 
(Haber 7)

Etiketler : #Rusya'nın   #saldırılarında   #en   #az   #200   #sivil   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN