Rusya: ''İdlib'i Türkiye'nin onayı ile vurduk''

Türkiye’nin garantörlüğündeki İdlib ve kırsalındaki sivil hedeflere günlerdir hava saldırısı düzenleyen Rusya, gerçekleştirdiği katliam için “Türkiye'yle koordinasyon içinde İdlib'de terörist hedefleri vurduk” açıklamasında bulundu.

13-03-2019


Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssüne saldırı planlayan Heyet-i Tahrir uş-Şam'a (HTŞ) yönelik Türkiye'nin onayı alındıktan sonra noktasal hava saldırısının düzenlendiğini açıkladı.

Açıklamada, "13 Mart'ta… Türkiye'yle koordinasyon içinde, Rus Hava Uzay Kuvvetleri'ne ait uçaklar, HTŞ terörist grubunun İdlib şehrindeki silah ve mühimmat deposuna noktasal vuruş gerçekleştirdi" ifadelerine de yer verildi.

Bölgedeki aktivistlerden gelen videolar ve resimler ise Rusya’dan yapılan açıklamaları yalanlıyor. Günlerdir süren, İdlib’in merkezi ve çatışmasızlık bölgelerinin de  hedef alındığı saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti. Hava saldırılarında bir cezaevinin de isabet aldığı ve tutuklu bulunan DEAŞ mensuplarının firar ettiği aktivistler tarafından rapor ediliyor.  

Türkiye’nin Garantörlüğünde İdlib’de Katliam

Esed güçleri ve Rusya ile bağlantılı milisler, İdlib ve Hama kırsallarında bulunan yaklaşık 40 kasaba ve şehri bombaladı ve bunun sonucunda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu onlarca kişi hayatını kaybetti. İdlib'de bulunan ElDarar ElŞamiye websitesinin muhabirleri şunu ifade ettiler: "Esed rejimi güçlerinin Güney İdlib'deki ElHeybet kasabasını hedef alan roket saldırısında iki çocuk da dahil olmak üzere üç sivil öldürüldü ve diğerleri de yaralandı."

Kuzey Hama ve Güney İdlib bölgeleri sürekli bombardımana maruz kalıyor. Bölgedeki köy ve kasabalarda Türkiye'nin gözlem noktalarının bulunmasına rağmen,  Türkiye sessizce katliamı izliyor.

Esed rejimi ve Rusya tarafından atılan topçu mermileri, Türkiye’nin kurduğu gözlem noktalarının üzerinden geçip sivilleri katlediyor.

Rusya ve Türkiye arasında sağlanan İdlib mutabakatı ile İdlib savunmasız kalırken, silahtan arındırılmış bölgeler sayesinde, Esed rejimi ve Rusya daha rahat katliam yapabilme kabiliyetine kavuşmuş oldu.

Etiketler : #Rusya:   #''İdlib'i   #Türkiye'nin   #onayı   #ile   #vurduk''   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN