Rus uçağı El Bab'da TSK askerini vurdu

Esed rejiminin hâmisi ve katliam ortağı Rusya'nın uçağı TSK askerini vurdu. Gelen habere göre, El Bab'da 3 asker hayatını kaybederken, 1'i ağır 11 asker yaralandı.

10-02-2017


Suriye El Bab'da Rus uçağı kazayla Türk askerlerinin olduğu binayı vurdu. Gelen son dakika haberlerine göre, yetkililer olayın kaza olduğunu belirtti. Kazada 3 asker öldü, 1'i ağır 11 asker yaralandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA: SÖZ KONUSU OLAY BİR KAZA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde, 09 Şubat 2017 tarihinde saat 08:40 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır.

RF yetkilileri, söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini iletmişlerdir. Olayla ilgili inceleme ve çalışmalar iki tarafça sürdürülmektedir."



Kremlin'den görüşme ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Uluslararası terörle ortak mücadele çerçevesinde Suriye'deki kriz durumunun tüm kilit konularına ilişkin fikir alışverişi yapıldı. Vladimir Putin El Bab'da Türk askerlerinin hayatını kaybetmesine neden olan trajik olayın ardından baş sağlığı diledi. Suriye'de IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı operasyonlar sırasında askeri hatta koordinasyonun geliştirilmesi konusunda anlaşıldı. Rusya, Türkiye ve İran'ın aracılığıyla Astana'da gerçekleşen Uluslararası Suriye Müzakeresinin sonuçlarının hayata geçirilmesi değerlendirildi. Astana ve Cenevre süreçlerinin ilerletilmesi için aktif şekilde çalışılmaya hazır olunduğu birkez daha dile getirildi. Aynı zamanda, 2017 Mart ayında Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına hazırlık çerçevesinde Rusya ve Türkiye'nin ticari, ekonomik ve diğer alamlardaki işbirliğinin geliştirilmesi konusuna da değinildi."

Etiketler : #Rus   #uçağı   #El   #Bab'da   #TSK   #askerini   #vurdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN