Ruhani'den Esad'a katliam tebriği

İran Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan açıklamaya göre, ikili arasında yapılan telefon görüşmesinde Ruhani, Esad rejimine övgüler yağdırdı.

15-12-2016


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad’ı 'Halep' dolayısıyla kutladı.


İran Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan açıklamaya göre, ikili arasında yapılan telefon görüşmesinde Ruhani, “Bu zafer, Suriye’ye kutlu olsun. Suriye’nin en büyük ikinci şehri Halep’in, halkın bağrına yeniden geri dönmesi, Suriye halkının teröristler ve onları destekleyenlere karşı büyük başarısıdır. Umarım Halep zaferi, nihai zaferin başlangıcı olur ” dedi.

İran olarak Suriye’yi desteklemeyi bir “ görev” olarak gördüklerini ifade eden Ruhani, “ İran, teröristlerin Suriye’den çıkarılıncaya kadar Suriye devleti ve halkının yanında olacak” diye konuştu.

İran’ın Halep’e insani yardım göndermeye hazır olduğunu kaydeden Ruhani, diğer ülkeleri de yardıma çağırdı.

ESAD: ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Telefon görüşmesinde Beşar Esad, Suriye’ye verdiği destekten dolayı İran’a sonsuz teşekkürlerini dile getirerek, “Bunları asla unutmayacağız” ifadesini kulandı.

RUHANİ VAHDETÇİLERE HALEP'İ ANLATTI!

Suriye'nin Halep kentinde rejim güçleri tarafından abluka altına alınan siviller, İran destekli milislerin saldırısına uğrarken İran'ın başkenti Tahran'da "30'uncu Uluslararası İslami Vahdet Konferansı" düzenlendi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, İslam dünyasının birliğini amaçlayan konferansta konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Kan dökerek ve masumları öldürerek peygamber ve İslam'a yakınlaşılmaz." dedi. Konuşmasında, "Şiddet hangi mezhep veya milletten gelirse gelsin İslam'a aykırıdır. Kan dökerek ve masumları öldürerek peygamber ve İslam'a yakınlaşılmaz." diyen Ruhani, Halep'te İran destekli milislerin sivil halka yönelik katliamlarını ise görmezden geldi.

Ruhani konuşmasında, tedavi merkezleri ve hastaneleri dahi vurulan, on binlerce sivilin kuşatma altında kaldığı Halep için Suriye rejimi ve müttefiklerinin zulümle mücadele ettiğini de iddia etti

Beşar Esad rejimi, Rusya ve İran destekli milislerin, 4,5 aydır kuşatma altında tuttukları Doğu Halep'te 15 Kasım'dan bu yana düzenledikleri saldırılar sonucu yaklaşık bin 150 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Doğu Halep’teki saldırılara İran komutası altında, Hizbullah, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı, Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı ve Bekir Tugayı gibi gruplardan oluşan yaklaşık 7 bin Şii milis katılmıştı

Etiketler : #Ruhani'den   #Esad'a   #katliam   #tebriği   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN