Rejimin tüm renkleri "Kutlu Doğum" kutlamasında!

İslam'ı sosyal ve siyasal alandan dışlamayı temel ilke olarak belirlemiş olan Kemalist - laik rejimi temsil eden siyasetçi ve bürokratların, başlı başına bir hayat nizamı olan İslam'ın Peygamberini (s) anma toplantılarında boy göstermesi nasıl yorumlanmalıdır?

14-04-2011


İslam ve Hayat

Laik - Kemalist rejimin başta iktidar ve muhalefet parti başkanları olmak üzere tüm renkleri, Diyanet'in İstanbul'da düzenlediği "Kutlu Doğum" kutlama programında bir araya geldi.

İstanbul Ataköy'de bulunan Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen "Kutlu Doğum Haftası Etkilinlikleri Açılış Programı"na, iktidar ve anamuhalefet partilerinin yanısıra çeşitli siyasi partileri ve resmi kurumları temsilen birçok yetkili isim katıldı.

İslam'ı sosyal ve siyasal alandan dışlamayı temel ilke olarak belirlemiş olan Kemalist - laik rejimi temsil eden siyasetçi ve bürokratların, başlı başına bir hayat nizamı olan İslam'ın Peygamberini (s) anma toplantılarında boy göstermesi nasıl yorumlanmalıdır?


 

Etiketler : #Rejimin   #tüm   #renkleri   #Kutlu   #Doğum   #kutlamasında!   
YORUMLAR
  • muradi   19-04-2011 22:29

    Hayatını tağutlarla mücadeleyle geçirmiş bir peygamberin zamane tağutları tarafından anılması oldukça garip bir durum arz ediyor. Cahiliyyenin din anlayışına göre tevhid peygamberinin de anılması gerekiyor galiba. Tıpkı Mekkeli müşriklerin Hz İbrahimi anmaları gibi bir durum.

  • O.DURGUN   19-04-2011 11:44

    geçen hafta başbakanın da katılımı ile gerçekleştirilen anma gecesinde acılış konuşması şu sözler ile başladı; '' tüm konukları ulu önder gazi mustafa kemal atatürk ve onun silah arkadaşlarının aziz ruhları için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşına davet ediyorum'' anma gecesi hz.muhammed mustafa a.s. için idiyse başka mustafalar niye anılır diyicem ama o anılmazsa başkaları alınır yer yerinden oynar öyle ya.. programa kuranı kerim ile başlayamayacak kadar cesaretsiz,hayatlarını şirk koşarak sürdüren bu insanlar hz.peygamberi anma programına bile şirk bulaştıracak kadar müsamahakar rahat ve genişlerdir.zatına a hakkı ile iman edenlere iyiyi kötüden ayırd edebilme anlayışı bahşedeceğini (8/29) vaad eden rabbimize binlerce şükürler ve her türlü olumsuzluğa rağmen, tercihini Rabbine yapmış ve kararlı adımlarla Allah yolunda yürüyen tevhid erlerine dünyalar dolusu selâmlar olsun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN