Ramazan’ın ve Kadir Gecesinin yüceltilişi, Kur’an’ın ihmal edilişi

Günün anlamına istinaden Mehmet Pamak tarafından kaleme alınan makaleyi istifadenize sunarız.

19-05-2020


Selamun aleyküm değerli kardeşlerim,

Ramazan ve Kur’an adlı kitabımdan alıntıladığım aşağıdaki bölümü sizlerle paylaşarak, Kadir Gecesine kadrini ve kıymetini kazandıran Kur’an’ın hepimizi ve ümmetimizi yeniden diriltmesini, geleneksel ve modern cahiliyyenin kirlerinden arındırmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

İçinde bulunulan büyük ve derin yozlaşma sebebiyle, bugün toplumun büyük ekseriyeti, bir yandan bilincinde olmadan da olsa Kur’an’ın indiği geceyi idrak ederken (kendilerince kutlarken), bir yandan da Kur’an’ın insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmasını engellemek, Allah’ın emrinden oluşan şeriatını düşmanlaştırıp uygulamadan kaldırmak suretiyle toplumu karanlıklara götürmeye dair bir yönelişin başlangıç günü sayılan bir günü kutlamanın büyük çelişkisini yaşayacaktır. Kısa bir süre önce de, 23 Nisan’da, bir yandan İslam şeriatını tehdit ve düşman ilan edip Kur’an’ı aşağılayanların kurduğu laik Kemalizm sisteminin/dininin bir bayramı büyük coşkuyla kutlanırken, bir yandan da Kur’an’ın inmesi sebebiyle değerli ve mübarek olan Kur’an ayı Ramazan “coşkuyla” karşılanıyordu. Ramazan ayına ve Kadir gecesine değer kazandıranın Kur’an ve Kur’an’ın da Hak ile batılı ayrıştıran Furkan olduğunun bilincinde olunsa ve Kur’an inzal ediliş amacı istikametinde hakkıyla tilavet edilip anlaşılsaydı asla bu büyük çelişkiler yaşanmazdı.

Değerli kardeşlerim,

Rabbimizin, Kur’an’ın inzal edildiği bu ayda, bu gecede ve bundan sonraki tüm hayatımızda, geleneksel ve modern cahiliyyenin kuşatmasına karşı Hablullah olan Kur’an’a topluca ve sımsıkı sarılarak vahiyle arınmayı ve inşa olmayı hepimize nasip etmesi için dua ediyorum. Kur’an’ın bu ay ve bu gecede insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için indirildiğinin bilinciyle onu hakkıyla tilavet edip takvayı hakkıyla kuşanmayı, tam bir teslimiyetle hayatımızı Kur’an’a tabi kılıp sonuçta Nur’a/aydınlığa çıkmayı ve ölene kadar da istikameti koruyup Müslim olarak ölmeyi, Rabbimiz hepimize nasip eder İnşaAllah.

Makalenin devamını okumak için tıklayın...

Etiketler : #Ramazan’ın   #ve   #Kadir   #Gecesinin   #yüceltilişi   #   #Kur’an’ın   #ihmal   #edilişi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN